L’Alcúdia adequarà el Parc de la LLibertat en un espai d’esbargiment

0
57

L’Ajuntament de l’Alcúdia, amb un pressupost d’adjudicació de 101.843,66 euros, adecuarà del Parc de la Llibertat en un espai d’esbargiment

El verd guanya espai a l’Alcúdia. El pla de l’Ajuntament per expandir els parcs i jardins i millorar la seua accessibilitat permetran actuar al Parc de la Llibertat, que es convertirà en una ampla zona d’esbargiment per a totes les edats.

Les obres, que començaran en breu, suposaran la inversió al voltant de 100.000 euros, sent desenvolupades per l’empresa Integral Hortus SL. S’invertirà així l’ajuda rebuda dins la convocatòria del Pla d’Inversions 2022-2023 de la Diputació Provincial de València.

L’estat actual del parc correspon al d’una parcel·la de manera irregular que formen dos triangles, amb alguns arbres plantats i tanca perimetral situada en la part lateral de la Ronda de la Llibertat, amb extensió de terra morterenca. S’executarà un espai verd amb zones d’ombra i bancs, fonts i lluminàries, totalment accessible per als vianants pels carrers adjacents. Així, es durà a cap la plantació de diferents espècies autòctones a les illes, prenent forma tres jardineres de maçoneria. A més, es delimitarà el perímetre del parc amb tanca mitjançant bordura vegetal, deixant lliures les entrades als itineraris interiors del parc. Segons l’alcalde, Andreu Salom: “El Parc de la Llibertat és d’enorme importància per als veïns i veïnes de l’Alcúdia i l’actuació vol transformar-lo en un espai amigable, acollidor i accessible. És l’Alcúdia que volem. Es pretén aconseguir transformar la zona en un parc que incite a gaudir de la natura, a caminar, descansar i relaxar-se”.