El Pla d’Usos del paratge Murta-Casella pot dividir al govern d’Alzira en el ple del dimecres

0
328

El Pla d’Ordenació de l’Ús Públic del Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella pot provocar, en el plenari del pròxim dimecres, la primera divisió de l’equip de Govern (Compromís-PSPV) en la legislatura.

Compromís, que dona suport a este Pla d’Usos, aprovat en el seu dia pel Consell del Paratge, a proposta de l’Associació Mediambienta Murta i Casella, ha buscat el suport en l’oposició per tal de sumar 11 vots, per si els tres regidors socialistes voten en contra. Encara que amb una abstenció dels 6 regidors populars també quedaria aprovat amb els 9 representants de la formació de l’alcalde Diego Gómez.

El passat mes de desembre el Consell d’este paratge natural alzireny, va aprovar, per unanimitat, sol.licitar a l’Ajuntament l’aprovació, en plenari, del Pla d’Usos. El Consell considerà, aleshores, que este Pla «és una figura de gestió imprescindible per a ordenar i regular les interaccions entre l’espai natural i les diverses activitats que es donen i puguen donar-se«.

Este tràmit ja es va realitzar pel Consell del paratge l’any 2019, però la falta de consens entre la coalició que governava el va paralitzar impedint la seua aprovació. El president de l’Associació Mediambiental Murta i Casella, Salvador Iñigo considera que «les creixents demandes de realització d’activitats en el paratge i la forta pressió turística, junt a la propera recuperació de la Torre dels Coloms, la Casona de la Murta i els espais oberts al públic necessiten un marc legal que permeta aclarir les activitats i les condicions».

Les creixents demandes de realització d’activitats en el paratge, la forta pressió turística i la propera recuperació tant de la Torre dels Coloms com de la Casona de la Murta com a espais oberts al públic, necessiten d’un marc legal que permeta aclarir quines activitats i baix quines condicions es poden realitzar en el paratge, sent una ferramenta tècnica i legal per a la seva gestió, paper que compleix l’esmentat Pla.

En canvi l’associació, Amics de la Murta s’ha mostrat sempre contrària a esta aprovació i ha comptat, fins ara, amb el suport del Grup Municipal del PSPV per impedir la seua posta en marxa, en considerar que la Murta «ja té un detallat Pla d’Usos». Esta entitat, presidida per Xavier Blasco ja li ha demanat al seu partit que vote en contra del Pla en el ple del pròxim dimecres dia 26.