La CHX contempla elevar el passeig fluvial en Tulell per culminar el malecó d’Alzira

0
507
Esta zona del passeig serà elevada per protegir Alzira en la zona oest de la ciutat

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) contempla ampliar el malecó en la zona de Tulell per acabar de protegir el nucli urbà d’Alzira. L’enginyer Xavier Machí va incidir, ahir a la Casa de la Cultura, la necessitat d’esta barrera de protecció, per a lo que «caldria alçar el passeig fluvial» en el tram del Xúquer que discorrix junt al Recinte Firal i la Ciutat Esportiva.

Un nou malecó va estar a punt de construir-sea uns 30 anys amb el consens de la corporació municipal, però, finalment, la Generalitat no el va executar. Sembla que esta actuació podrà fer-se al llarg de la pròxima legislatura donat que ja s’ha encarregat la redacció del projecte.

Ara bé la prioritat de la CHX és l’ampliació del cabal del Casella en el seu últim tram, la modificació de la confluència del barranc de Barxeta amb el Casella per facilitar la seua desembocadura amb el Xúquer i un pont de Xàtiva que deixe passar un cabal superior als 400 m3/s en lloc dels 70 m3/s actuals. Estos projectes pendents de licitar, podrien iniciar-se abans d’acabar el 2023.

El malecó de Tulell és una proposta de Machí, enginyer algemesinenc que ha estudiat a fons els comportaments del Xúquer i de tots els seus afluents durant les diferents inundacions dels últims 40 anys.

Ara bé, quedarà pendent l’ampliació del llit del Casella entre la tancà de Sant Antoni, junt a l’avda de la Ribera, i el pont de Xàtiva, qüestió que, segons Voro Pérez, portaveu de la Federació de les associacions de veïns, «caldrà que reivindique la corporació municipal que isca de les eleccions del 28 de maig».