Reclam editorial publica una biografia educativa sobre Nino Bravo

0
123

Nino Bravo per a una nova generació

 

Vicente Sanchis Albero escriu amb Reclam Editorial ‘Mi Tierra’, una biografia lúdica i educativa sobre el cantant i artista d’Aielo de Malferit. Una història d’èxit i amor per la terra que parteix als seus inicis al barri de Sagunt fins a l’èxit i reconeixement internacional

 

Aielo de Malferit, 20 d’abril de 2023

 

L’any Nino Bravo no podia passar de llarg a Reclam Editorial. Una de les nostres figures més representatives arreu del món ja té el seu homenatge literari. ‘Mi tierra’, una obra escrita per l’autor Vicente Sanchis Albero (Aielo de Malferit, 1983) que serveix per traslladar a les noves generacions el patrimoni musical d’un cantant d’èxit internacional durant dècades i dècades. Baix el prisma d’un xiquet que troba un disc de l’artista d’Aielo a casa dels seus pares, el protagonista descobreix un nou univers musical de la mà de Nino Bravo i investiga més detalls sobre la seua vida.

Per a Vicent Sanchis este llibre és, sens dubte, una finestra oberta per a donar a conèixer a les noves generacions la importància de la figura de Nino Bravo: “És totalment compatible que als joves els agrade qualsevol tipus de música de moda i després acaben la festa amb ‘Un beso i una flor’. És part de la nostra cultura i la música no entén d’edat ni de temps. La bona música sempre perdura”.

Sanchis, que començà cantant en públic les cançons de Nino Bravo als seus tretze anys reflexiona al voltant de l’impuls que l’artista donà a la internacionalització de la cultura valenciana: “Encara hui, cinquanta anys després de faltar, la gent continua cantant les seues cançons. Si vas a qualsevol lloc fora de València i dius que eres d’Aielo de seguida et relacionen amb el poble de Nino Bravo. És la persona de referència a la història del poble. Tots hem volgut parèixer-nos a ell. És patrimoni valencià i ho seguirà sent per sempre”.

Esta obra serà presentada en públic el pròxim divendres, 28 d’abril, a les 19:00 hores al Palau de Malferit, a Aielo. L’acte, a més del reconeixement a la seua figura, també estarà ple de música amb l’actuació d’artistes com Llorenç Belda i Àlvaro Calabuig i les veus en directe de Naima Chàfer, Elma Sambeat, Jacinto Belda i el propi Vicente Sanchis. Una vesprada de literatura i música per a recordar a Nino Bravo, una personalitat de llegenda.

Els autors són Vicente Sanchis Albero i Albert Quiñones Borredà. El primer és Doctor en Farmàcia i graduat en Nutrició Humana i Dietètica. Actualment titular d’una farmàcia en Guadassèquies, on també treballa com a nutricionista i ortopeda. Emprenedor, ha posat en marxa una tenda online de farmàcia veterinària (Farmanimalia). La feina diària la combina amb la música; canta i toca el piano, sobretot cançons de Nino Bravo. Per la seua part, Quiñones des de menut ha sentit fascinació per dibuixar (com tots els xiquets) i als 8 anys va començar a rebre classes de dibuix de mà del seu tio, el pintor Juan Montés. En 1995 va començar els estudis professionals formant-se en Disseny Tèxtil a l’IES Jaume I d’Ontinyent. Després de diversos anys en la professió, va decidir ampliar la seua formació a Barcelona on es va titular en Il·lustració (Escola Llotja) i Gràfica Publicitària (La Massana).

 

El llibre ja està disponible a les llibreries i a la nostra pàgina web: https://reclameditorial.com/llibre/nino-bravo/