Els 30º tornen hui a Alzira i a l’interior de la Ribera

0
172

Ascens tèrmic contundent durant la jornada de hui dijous que es mantindrà divendres. El gir de vents a sud i llebeig serà el causant de la pujada de temperatures, amb màximes de 25 ºC a 29 ºC a l’interior central i sud i al sud del golf de València. De fet, a la Ribera Alta, la Costera i la Vall d’Albaida arribaran a 30 ºC. Per contra, a les comarques del nord i litoral d’Alacant, les temperatures estaran entre 19 ºC i 22 ºC. El matí serà assolellat, amb bandes de núvols alts molt fins i núvols baixos més compactes a la costa del Baix Maestrat i la Plana. De vesprada creixeran núvols a l’interior que deixaran ruixats aïllats a les muntanyes de Castelló. Com diem, el vent girarà a sud i llebeig i bufarà moderat de vesprada.

Divendres continuarà la calor. El matí serà assolellat, amb humitats elevades i núvols baixos al litoral central i nord, especialment a l’àrea del Baix Maestrat. De vesprada augmentaran els núvols per l’interior, amb risc de ruixats a les muntanyes de Castelló. El vent bufarà de sud i sud-est, amb ràfegues fortes de vesprada al litoral del golf de València i notable alteració marítima.

Baixaran el dissabte

Dissabte serà el dia del canvi, amb l’arribada d’un front més actiu. Durant el matí tindrem núvols baixos al litoral i amb el pas de les hores s’aproximarà un front que deixarà ruixats i alguna tronada de vesprada a l’interior central i nord. El vent bufarà fluix de component est i sud i les temperatures baixaran.

El descens tèrmic serà més notable diumenge en un matí de sol i una vesprada amb creixement de núvols en zones interiors. El vent bufarà fluix, amb predomini del ponent a l’interior i del gregal a la costa.

À Punt