Diego Gómez: «Faré tot el possible perquè Compromís renove l’alcaldia d’Alzira»

0
493

A Diego Gómez, alcalde d’Alzira per Compromís, només li queden 36 dies de legislatura després de 8 anys al front d’este ajuntament en haver decidit no presentar-se a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig.

Preguntat en el seu despatx per com veu estos comicis manifesta «son una incògnita perquè sempre s’ha dit que es vota més a la persona que al partit i enguany la majoria de candidats son diferents als de fa quatre anys». Gómez té ben clar que «no hi haurà cap majoria absoluta i per tant esta ciutat necessitarà pactes postelectorals».

Sobre qui té més possibilitats si la dreta o l’esquerra, la primera autoritat local veu «possible la renovació del pacte de la Vila entre Compromís i el PSPV«, donat que «la divisió de la dreta en quatre candidatura no els ajuda». El sector conservador presenta quatre llistes; PP, Vox, Ciutadans i UCIN, éste últim integrat per militants de Vox i del PP que s’han donat de baixa recentment, descontents amb la imposició de les seues respectives direccions regionals.

Pel que fa a l’esquerra local, son tres les llistes aspirants; Compromís, el PSPV i Unides Podem, que en estes eleccions s’han coaligat amb EU després que en els anteriors comicis es presentaren per separat i no obtingueren representació.

Gómez considera que a la ciutat «s’ha de continuar la línia de progrés d’estos anys, no poden tornar les polítiques conservadores i restrictives de la dreta perquè Alzira endarreriria tot el que hem avançat«.

Enaltix el que ha aprés al front de l’alcaldia, «ser alcalde et dona una gran capacitat de gestió que servix per a poder botar a altres administracions«.

Respecte a la ja pròxima campanya electoral contesta «faré tot el possible perquè Compromís renove l’alcaldia d’Alzira i estarè al que el meu partit em demane». Del seu successor al capdavant de la candidatura de Compromís, Alfons Dominguez, considera que «amb el seu equip estaria preparat per a tirar endavant els projectes municipals, donat que «compta amb el suport del director general de Transparència Andrés Gomis, junt a l’experiència local dels regidors Xavier Pérez i Pep Carreres«.

L’alcalde assegura no haver-se arrepentit de no continuar en política; «cap alcalde s’ha retirat, en democràcia, per voluntat pròpia» i després de pensar uns segons la pregunta de qué pensa fer quan acabe el seu mandat, «no ho sé, bé segur que fará més bicicleta amb la Penya Ciclista Amuny que complix 30 anys, disfrutaré més de la meua neta, em cuidaré un poc més i participaré en algun voluntariat».

Riberaexpress