Els bombers donen per extingit l’incendi de la Casella

0
306

El Consorci de Bombers valencià ha donat esta nit, «per extingit» l’incendi que el passat divendres s’inicià a la vora del camí de la Solana en la vall de la Casella i que fins a hui ha amenaçat, seriosament, a la vall de la Murta i el seu paratge natural municipal.

Han sigut quatre dies molt intensos, de màxima preocupació per a les autoritats municipals d’Alzira i també de tots els veïns de la ciutat davant la possibilitat que afectara al seu paratge més emblemàtic.

Hui encara ha actuat una brigada del Consorci refrescant amb la cresta de la serra que separa els dos valls amb l’aigua procedent de mangueres de fins a 300 metres de llargària. Altra brigada vigilava la zona baixa on va sorgir el foc el passat divendres a les 17 hores, moment en el que un ciclista que circulava pel camí de la Solana avisà al 112 en vore com es cremaven dos pins a la vora del vial on una senyal avisa del perill d’incendi.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, es posà en contacte amb la Delegació de Govern i la Generalitat perquè concnetraren els màxims efectius possibles per evitar que el foc arribar a la Murta. Al consistori, tant la primera autoritat local com l’àrea de Medi Ambient que dirigix el regidor Pep Carreres, han valorat la immediata resposta dels mitjans aeris i terrestres així com l’abundaant assistència d’efectius que han lluitat sense descans fins estabilitzar i controlar primer l’incendi per a deixar-lo totalment extingit esta mateixa nit.

Els foc ha cremat unes 40 hectàrees ubicades majoritàriament en la cresta de la serra, però també en la falda de la muntanya on, de forma intencionada o negligent, «la mà de l’home» com deia Carreres, ha estat l’origen de la que haguera pogut ser una gran catàstrofe forestal.

Els experts i les autoritats consideren que si haguera entrat a la Murta «el foc arribaria amb facilitat fins al terme de Tavernes de la Valldigna». Afortunadament ahir dilluns es va reobrir el paratge natural als visitants i hui dimarts s’ha pogut accedir a la Casella.

Quatre dies després els alzirenys i milers de visitants procedents d’altres comarques tornen a gaudir del Paratge Natural Murta-Casella, això sí després de patir una gran angoixa.