Alzira obri la Casella però l’incendi encara no es dona per extingit

0
286
En esta imatge captada per Andrés s’aprecia la superfície cremada. Al fons Alzira. Foto: Andrés

L’Ajuntament d’Alzira ha obert hui dimarts al públic el paratge de la Casella però l’incendi «encara està actiu», de fet hi ha mitjans treballant fins que estiga totalment extingit. Ahir es donava, aixó sí, per controlat Esta nit hi haurà dos unitats de forestals de la Generalitat junt a dos autobombes refrescant la zona.

Els camins que donen accés al Paratge Natural Municipal de la Casella, així com el mateix paratge, s’ha obert este matí.
El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, ha destacat la «capacitat de resposta, junt a la decissiva intervenció dels mitjans aeris de la Generalitat i del Ministeri, a més de «tindre molta sort en donar-se circunstàncies favorables com que el vent ha dirigit el foc cap a la zona més escarpada amb menys vegetació».
A este respecte afegix «podria haver-se dirigit cap el Pas del Pobre i aleshores haguera arribat fins a Tavernes». També ressalta «les bones decissions preses pel PMA que també ha ficat els recursos adients per a sofocar l’incendi».
El responsable municipal insistix en que «la clau ha estat en la capacitat de resposta, donat que en uns 20 minuts ja hi havien efectius apagant el foc».
Carreres, que es trobava a l’hora d’iniciar-se el foc en un hort de la Casella, i que ha vist el lloc on s’iniciaren les flames a la mateixa vora del camí de la Solana, té ben clar que el va originar «la mà de l’home, bé per molta negligència, bé per provocar-lo».