Un focus de l’incendi a 500 m de l’entrà de la Murta amenaça a la vall

0
739

Un sol focus que es troba a tan sols 500 metres de l’entrà a la finca de la Murta que amenaça a tota la vall, centra este matí tota l’atenció dels mitjans aeris en trobar-se en un lloc inaccessible per a les brigades terrestres, concretament entre el Pla del Bruc i el de les Bassetes Roges.

A hores d’ara s’investiga l’origen de l’incendi que va nàixer ahir al voltant de les 17 hores junt al camí de la solana de la Casella. A eixa hora un ciclista avisà al 112 en vore com «estaven cremant-se dos pins» segons el regidor de Medi Ambient Pep Carreres, que es troba en estos moment en el parking de la Murta, a escasa distàncies de l’únic focus que queda.

Carreres ha assegurat a Riberaexpress que «la ràpida resposta ha fet que es puga salvar la Murta, donat que amb tan sols 20 minuts arribaren els bombers i poc després els mitjans aeris».

Tot i això continua el perill per al cor de la Murta, lloc emblemàtic dels alzirenys, donat que un canvi de vent o l’increment de la seua força podria ser letal. Les previsions per a la vesprada, amb el canvi del vent de ponent, actual a llevant, fa ser un tant optimistes a les autoritats locals.

Cronologia de l’incendi

L’evolució de l’incendi durant la nit s’ha mantingut segons les previsions. Les labors d’aquesta nit s’han centrat a consolidar i segellar el perímetre afectat. S’ha registrat una xicoteta reproducció en una zona de difícil accés (cara nord del perímetre) que no ha avançat pràcticament i no ha despenjat. Les actuacions d’extinció se centraran durant el matí a refrescar els punts més sensibles. La previsió meteorològica apunta per a hui ratxes de vent de fins a 40 KM/H en la zona, un factor que dificultarà les labors dels equips pel risc de reproduccions. Es mantenen en la zona 100 efectius.A les 8 del matí s’han incorporat progressivament els mitjans aeris