Els canvis de vent i màximes de 28º principals enemics per apagar l’incendi de la Murta i la Casella

0
700

El vent de ponent tornarà a bufar en la zona de l’incendi a partir de les 9h d’este matí però a la vesprada rolarà a llevant, mentre les màximes arribaran a la Murta i la Casella d’Alzira fins els 28º. Estes condicions climatològiques previstes per a hui dissabte contituixen els principals obstacles per controlar l’incendi que va sorgir ahir per la vesprada a la Casella junt al camí de la Solana i que en algun punt s’ha colat a la vall de la Murta, concretament fins el Pla de les Bassetes Roges.

La nit, tot i això ha sigut «prou tranquila» segons l’alcalde Diego Gómez, sobre tot pel gran treball realitzat per les brigades forestals arribades a la cresta de la Casella des de distints municipis de la Comunitat Valenciana.

«Queden alguns focus en els punts més elevats de la valla de la Murta i els treballs dels mitjans aeris que, a hores d’ara, reprenen les tasques d’extinció, refredaran la zona per evitar que arribe el foc al cor de la Murta.

El Lloc de Comandament Avançat d’este incendi es troba a la nova Central de la Policia Local, des d’on es dirigixen les operaciions d’extinció.

A les 8 del matí han començat a treballar els mitjans aeris, helicòpters, avionetes i hidroavions. El dirigent de l’Associació Mediambiental Murta i Casella, Salva Iñigo ha ressaltat que «gràcies a la reparació per part de l’ajuntament d’Alzira de la bassa situada en la Casa Nova en la Murta, els helicòpters tenen un punt de càrrega molt pròxim al foc i poden fer moltes més descàrregues».

Declaracions de l’alcalde d’Alzira este matí

La Casella a primera hora d’este matí
Les brigades han estat treballant al llarg de la nit on es va produir l’incendi. S’ha fet una primera descàrrega d’aigua. S’està controlant el barranc de la Rabosa i l’entrà a la Murta.
El major perill en estos moments es que es puguen reproduir focus que baixen per la Ombra de la Murta. Les condicions meteorològiques marquen una temperatura que arribarà a 28 o 30 graus amb vent de ponent. La clau la tenim en l’actuació de mitjans aeris a primera hora. Malauradament no podem parlar de control ni estabilització, sí que estem treballant en el tema i molt important: no accedir a la zona del incendi per la zona de la CASELLA ni de la MURTA. Mantenim tancats els paratges així com tots els accessos per la zona de la Ombria i la Solana. No podem ocupar els camins que són necessaris per a facilitar el treball a les brigades.