Fruxeresa d’Alzira instal.la una planta solar que ocupa els 6.000 m2 de la coberta

0
923

Fruxeresa d’Alzira participada pel grup hortofrutícola The Natural Fruit Company (TNFC) ha instal·lat una planta solar d’autoconsum en una de les seues principals fàbriques ubicada al Parc Empresarial El Pla de la capital comarcal.

L’empresa d’origen holandés Ekhi s’ha encarregat de desenvolupar aquest projecte d’autoconsum fotovoltaic en coberta de 1,22 MW, que s’ha situat en les instal·lacions d’envasament de taronges de TNFC a Alzira. La instal·lació permetrà estalviar a l’empresa especialitzada en cítrics fins a un 33% en costos energètics a l’any, amb una producció anual de 1,8 GWh, afirma la instal·ladora en un comunicat.

La planta està composta per 2.120 panells solars de 455 Wp i 580 de 445 Wp de la marca Trina Solar, que ocuparan 5.902 metres quadrats de la superfície en la coberta de la nau.

El model contractual de l’acord és un PPA On Site, mitjançant el qual Ekhi serà l’encarregada d’instal·lar i distribuir l’energia, i donar manteniment a la instal·lació. El projecte ha sigut dissenyat amb règim d’autoconsum sense excedents per a la companyia. Una vegada finalitzat l’acord en 15 anys, la planta passarà a ser propietat de The Natural Fruit Company, fins a finalitzar la seua vida útil.

El projecte ha rebut l’aprovació per part de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per a la concessió de 198.191 euros de subvenció, finançats per la Unió Europea mitjançant la línia de fons NextGenerationEU, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu.

Després de la instal·lació dels panells solars, segons l’estudi sobre el projecte realitzat per Ekhi, la companyia processadora de fruites reduirà la seua petjada de carboni en 15.020 tones d’emissions de CO₂ durant la vida útil de la instal·lació.