Ciutadans es presenta a Alzira mentre ex de PP i Vox estudien una candidatura independent

0
2289
Miguel Vidal tornarà a ser l’alcaldabe de Ciudadanos a Alzira

A dos setmanes de tancar-se el periode de presentació de llistes el panorama polític d’Alzira va aclarint-se tot i que encara no s’han resolt totes les incògnites sobre tot pel que fa al sector conservador. Amb la confirmació de la candidatura de Ciutadans, amb el regidor Miguel Vidal al front, existix la possibilitat d’una quarta llista de dretes, segons ha pogut averiguar Riberaexpress, donat que estos últimes dies de la Setmana Santa i els de la primera Pasqua poden ser decissius perquè qualle una candidatura independent.

Els militants del PP que s’han donat de baixa, més d’una trentena, i els de Vox que s’oposaven al regidor i candidat local, Ricardo Belda, han iniciat els contactes per tal de conformar una llista independent que lluitaria amb els candidats de les seues marques d’origen.

Dona la casualitat que mentre l’esquerra alzirenya ha reduït de quatre a tres els alcaldables, la dreta pot ampliar a quatre les seues propostes per tal de recuperar el govern de la capital comarcal. Al menys s’han igualat ja les opcions i és que Vidal, després de molts dies de desfullar la margarida ha sigut convençut pel seu partit (C,s) per a presentar-se de nou i tornar a encapçalar una llista de centre dreta on es troben els antics independents d’IPA.

Al sí del PP local, d’aquell terratrèmol inicial provocat per imposar Carlos Mazón a José Luis Palacios en detriment de José A. Hernández, encara queden rèpliques i no està clar que l’actual executiva arribe fins a les pròximes eleccions municipals, màxim termini que s’ha marcat en principi. Els seus components, Hernández inclòs, consideren la «debilitat» de Palacios per no haver pogut conformar un equip propi i tindre que recòrrer als candidats triats per l’actual portaveu popular fa quatre anys. Ahir feia palés, amb una clara posta en escena, que no acceptava tindre un paper segundó en el pròxim Grup Municipal Popular, deixant ben palés el seu malestar junt els seus principals seguidors, «per les formes» en què ha sigut desbancat per la direcció regional del PP.

Les ferides, que la confecció de la llista han provocat també en Vox, compliquen i prou a la dreta local la possible recuperació del govern que veieren factible arran la renuncia de l’actual alcalde de Compromís, Diego Gómez. Així a 50 dies escasos de la batalla electoral per l’antiga Illa del Xúquer son 6, pel moment, els aspirants a assaltar les seues muralles; Alfons Dominguez (Compromís), Gemma Alós (PSPV) i Agustín Pérez (Unides Podem) pel sector progressista, front a José Luis Palacios (PP), Miguel Vidal (Ciutadans) i  Ricardo Belda (Vox). Alfredo Escrivá de Libres, antiga Falange, no es presentarà el 28M per raons de salut.

Riberaexpress