Santa Cena, Soledat i Nazareno els tres millors dosels d’Alzira

0
1995
El dosser de la Verge de la Soledat ha guanyat el segon premi

Dosser de Jesús Natzaré que ha aconseguit el tercer premi

El dosser de la Santa Cena amb 96 punts és el millor d’enguany segons el jurat, seguit de la Soledat amb 85 punts i de Jesús Natzaré amb 81 punts.

La quarta posició ha sigut per a l’adornament del Prendimiento amb 78 punts, un més que la Dolorosa i quatre punts més que el Devallament que ha sigut sext. Per darrere s’han classificat el de la Santa Faç, Sant Expoli, l’Hort, Ecce Homo i Sepulcre.

El president de la JHHCC Vicent Fábregues ha manifestat que les decissions del jurat «han estat molt complicades en tindre els dossers un nivell molt alt».

No deixen de sorprendre

El regidor de Festes, Xavi Pérez, va aprofitar anit per a donar l’enhorabona als guanyadors i ha explicat que “una vegada més el nivell ha estat espectacular per una gran creativitat a l’hora de recrear amb realisme i una altíssima qualitat estes escenes. Vull felicitar a totes les confraries pels seus dossels, va ser espectacular poder vore’ls. Esperem que la nova corporació treballe per a que este art efímer siga declarat Be d’Interés Cultural Immaterial, pel fet de ser únic en Espanya”

Ja ahir per la vesprada, els membres de l’Ajuntament i la Junta de Germandats i Confraries van fer la visita oficial als Dossels i a l’exposició de Brics de Víctor Boscà, ubicada al MUMA, on es mostren els escuts de totes les confraries alzirenyes. Una visita, on els assistents, van gaudir de les recreacions i van poder acompanyar els clavaris i confrares de cada germandat. Encara que cada any les imatges religioses són les mateixes, els dossels no deixen de sorprendre, incorporant llums, efectes de so, creativitat artística i, fins i tot olors, per a mantindre esta tradició.

 

Els Dossels són un tret plenament identificatiu de la nostra Setmana Santa, ja que no es troben a la resta de les ciutats veïnes.  Cal recordar que estan declarats Bé de Rellevància Local, han arribat al llarg dels anys a la recreació de determinades escenes de la Passió, buscant atorgar-los el màxim realisme possible.

Com en altres ocasions es repetix la gran afluència de visitants per a veure les talles religioses, tot i ampliar els horaris, amb sessions matinals o, fins i tot no fer pausa al migdia.