La conselleria destina 6 milions per ampliar l’IES Josep Mª Parra d’Alzira

0
189

De les 29 noves adjudicacions de fons econòmics d’Edificant, 22 són per a grans actuacions

 

Les 29 noves actuacions del pla Edificant inclouen 22 grans actuacions, entre les quals destaquen la construcció del nou centre d’FP La Vega Baja a Guardamar del Segura; la rehabilitació integral i ampliació del Conservatori Professional de Música d’Ontinyent; la nova secció del Conservatori Professional de Dansa de València a Manises; la construcció de nou del CEIP L’Horta de Paiporta; el CEIP Joan Brusca d’Albocàsser que se convertirà en institut-escola, i la reforma i ampliació de l’IES Andreu Sempere, d’Alcoi.

 

L’augment d’inversió més important es fa a la comarca del Baix Segura, amb 22,2 milions d’euros en tres noves actuacions. La major part d’aquesta inversió, 13,2 milions d’euros, és per a construir el nou CIPFP La Vega Baja a Guardamar del Segura. A San Isidro s’invertiran 5,8 milions d’euros en una ampliació i reforma que deixarà com a nova aquesta escola. La tercera actuació és la reforma i ampliació de l’IES NÚM. 1 Libertas, de Torrevieja, amb una inversió de 3,1 milions d’euros.

 

A l’Alcoià es destinen més de 8,3 milions d’euros per a la rehabilitació integral de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi, amb una reforma i ampliació de gran envergadura, que inclou la construcció d’un gimnàs.

 

A la Marina Alta s’invertiran 6,5 milions d’euros més en tres noves grans actuacions. Una és la construcció de nou en una altra parcel·la del CEIP Joanot Martorell de la Vall de Gallinera, amb una inversió d’1,5 milions d’euros, i les altres dues suposen deixar com a nous l’IES Matemàtic Vicent Caselles, on s’escometrà una ampliació i reforma de 3,9 milions d’euros, i el CEIP El Carrascal de Parcent, en el qual s’invertiran 1,1 milions d’euros en una reforma integral.

 

Al Baix Vinalopó s’invertiran 3,3 milions d’euros en dues actuacions. Per una part, s’ampliarà i millorarà el CEIP Miguel Hernández de Crevillent, on es destinen 2,6 milions d’euros per a construir un gimnàs i un aulari d’Infantil, i, per l’altra, es repararan les cobertes de l’EOI d’Elx, amb una inversió pròxima als 681.000 euros.

 

Les noves actuacions de construcció, ampliació o millora en centres educatius de les comarques de Castelló en són dues i es destinen a l’escola rural, amb una inversió que suma 9,3 milions d’euros. Es tracta de la demolició i construcció de nou en la mateixa parcel·la com a institut-escola del CEIP Joan Brusca d’Albocàsser, a l’Alt Maestrat, on s’invertiran més de 8,7 milions d’euros, i l’altra és una reforma integral de l’aulari del CRA Celumbres a Cinctorres, que, amb més de 522.000 euros, deixarà com a nova aquesta escola dels Ports.

 

96,8 milions d’euros per a 18 actuacions a les comarques de València

 

Les comarques de València sumen 18 adjudicacions noves de fons econòmics per part de la Conselleria, que suposen una inversió total de 96,8 milions d’euros, que arribarà a 15 municipis de 9 comarques.

 

La inversió més alta, amb 23,4 milions d’euros, es concentra a la ciutat de València, amb 4 noves actuacions per a deixar com a nous els CEIP Luis Vives, CEIP Raquel Payá, CEIP Salvador Tuset i CEIP Teodoro Llorente, a través de la seua ampliació i rehabilitació integral.

 

La comarca de l’Horta Sud suma una inversió de 21,8 milions amb tres noves actuacions: la creació de la nova secció del Conservatori Professional de Dansa de València al teatre Pepe Sancho de la ciutat de Manises, un centre de nova creació amb capacitat per a 150 alumnes en el qual la Conselleria invertirà 10,4 milions d’euros; la demolició i construcció de nou a la mateixa parcel·la del CEIP l’Horta de Paiporta, intervenció a la qual destinen 9,5 milions d’euros, i 1,9 milions d’euros d’inversió a l’IES La Moreria de Mislata, per tal de millorar la seua accessibilitat amb la instal·lació d’un ascensor i diverses obres de reforma del centre.

 

A l’Horta Nord s’invertiran 15,6 milions d’euros en tres noves actuacions que inclouen la reforma integral i una gran ampliació del CEIP Sant Joan de Ribera de Burjassot, amb una inversió 7,6 milions d’euros; així com la construcció de nou en una altra parcel·la del CEIP Tomás Albert d’Albuixech, on s’invertiran 7,4 milions d’euros. La tercera intervenció, que compta amb una inversió pròxima als 598.000, són obres de millora de l’eficiència energètica i altres reformes que es faran al CEIP Pare Jofré del Puig de Santa Maria.

 

A la Safor s’afigen 13,1 milions d’euros per a deixar com a nous dos centres educatius de la comarca: El CEIP Gregori Mayans i Ciscar de Bellreguard, on s’invertiran més de 7 milions d’euros en la seua ampliació i reforma, i l’IES Vall de la Safor de Vilallonga, on s’escometrà una important ampliació per a augmentar la seua oferta educativa, amb una inversió superior als 6 milions d’euros.

 

A la Vall d’Albaida s’incorporen dues noves delegacions, que sumen una inversió pròxima als 11,5 milions d’euros i que són la rehabilitació integral i ampliació del Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis d’Ontinyent, que compta amb prop d’11 milions d’euros, i diverses obres de millora del CEIP Sant Vicent Ferrer d’Agullent, on s’invertirà més de mig milió d’euros.

 

A la Ribera Alta es destinen 6,1 d’euros per a ampliar l’IES José María Parra d’Alzira i millorar la seua eficiència energètica. A la Canal de Navarrés s’invertiran uns 4 milions d’euros per a deixar com a nou el CEIP Eduardo López Palop, mitjançant l’ampliació i reforma integral. També es destinaran més de 880.000 euros per a millorar l’accessibilitat i l’eficiència energètica del CEIP Attilio Bruschetti de Xàtiva, a la comarca de la Costera, i 449.000 euros més a la comarca dels Serrans, per a ampliar i deixar com a nou l’aulari del CRA El Pinar a Higueruelas.