La Diputació iniciarà a l’estiu l’ampliació de la CV-508 entre Corbera i Polinyà

0
171

La Diputació iniciarà a l’estiu les obres per a eixamplar la CV-508 entre Corbera i Polinyà del Xúquer

 

  • L’actuació de millora de la seguretat viària projectada per l’àrea d’Infraestructures en este tram de tres quilòmetres compta amb un pressupost de 2,1 milions i un termini d’execució de huit mesos
  • A més del transport escolar provinent de Favara, Llaurí i Corbera en direcció a l’Institut d’Albalat de la Ribera, la carretera és utilitzada per vehicles pesants de les pedreres de l’entorn de Llaurí

 

31/març/2023. La Diputació de València té previst iniciar a l’estiu les obres de millora de la seguretat viària en la CV-508, concretament en un tram d’una mica més de tres quilòmetres entre les localitats de Corbera i Polinyà del Xúquer, a la comarca de la Ribera Baixa. El projecte de l’àrea d’Infraestructures compta amb un pressupost de 2.152.000 euros i un termini d’execució estimat de huit mesos.

 

El diputat d’Infraestructures, Rafa García, explica que l’actuació projectada “consistix en ampliar la plataforma de la via i millorar el seu traçat, en un tram en el qual són habituals els desplaçaments de transport escolar entre Favara, Llaurí i Corbera i l’Institut d’Albalat, i també el trànsit de camions provinents de les pedreres de l’entorn de Llaurí, la qual cosa fa convenient millorar la seguretat de la carretera”.

 

La CV-508 presenta igualment un marcat ús agrícola, i en el tram comprés entre els punts quilomètrics 0,4 i 3,6 té un elevat nombre d’accessos, corbes de radi reduït i interseccions amb escassa visibilitat com les del Camí de les Bases i el de Riola, la qual cosa ha portat a registrar una accidentabilitat significativa malgrat no ser una via amb gran intensitat de trànsit.

 

L’actuació projectada en el tram entre Corbera i Polinyà del Xúquer de la CV-508 tindrà en compte tant les millores en la xarxa de proveïment d’aigua potable que transcorre en paral·lel a la calçada com en els sistemes de drenatge. Una vegada finalitzats els treballs, l’última fase consistirà en la renovació de la senyalització vertical i horitzontal, amb l’abalisament i els sistemes de contenció adequats.

 

El responsable provincial de Carreteres, Rafa García, acompanyat pels tècnics de l’àrea, ha presentat els detalls de la intervenció a l’alcaldessa de Llaurí, Ana María González, i els alcaldes de Corbera, Vicent Marrades, i Polinyà del Xùquer, Óscar Navarro. Les veïnes i els veïns d’estos municipis són els principals usuaris d’un tram en el qual es venia demandant una millora de la seguretat viàr