L’Escola de Teatre Tarumba Jove estrena l’espectacle «Popurrí Farsántico»

0
338

Serà este divendres 31 de març en el Gran Teatre d’Alzira

Farà dos representacions per a escolars al matí i una a la vesprada per al públic en general

 

L’Escola de Teatre Tarumba Jove presenta el seu nou espectacle, Popurrí farsántico, divendres 31 de març en el Gran Teatre d’Alzira. Al matí oferirà dues funcions dirigides a escolars de Secundària i Batxillerat. Està programada per a la vesprada una altra representació a les 20.30 h, oberta al públic en general i amb entrada lliure.

Al voltant de 700 alumnes de centres escolars d’Alzira, que acudiran al matí, més els espectadors de la vesprada, podran conéixer aquesta obra, original del seu director, José Antonio Martínez, en la qual han estat treballant 10 joves actors i actrius durant més d’un any.

Tots els espectacles de la Escola s’han representat durant els darrers anys per a alumnes de Secundària, s’han enviat el text i activitats didàctiques als centres, l’alumnat ha acudit sense que li coste res l’entrada i, al final de la representació, s’ha obert un col·loqui entre el grup artístic i els joves assistents. Tot, amb una doble finalitat: promocionar el teatre entre els adolescents i mostrar-los alternatives creatives i grupals d’oci juvenil.

Popurrí farsántico és una comèdia pròxima a la farsa, fresca, crítica, surrealista de vegades, àgil i variada. Consta de diverses històries que s’entrellacen gràcies als ACTORS/ACTRIUS, els quals participen en cadascuna d’elles com a personatges individualitzats o com a cor.

Els temes sobre els quals centren la seua sàtira tenen a veure amb costums i defectes molt actuals: la consideració exagerada i l’excessiva valoració dels nostres mòbils, la manipulació de la informació que es realitza en les xarxes socials, el tractament inhumà d’alguns programes de televisió, el desencert en alguns objectius de l’educació, el fanatisme en el futbol infantil, la vehemència amb la qual ens il·lusionem amb la pràctica esportiva i que poc ens dura a causa de la nostra escassa força de voluntat, la dubtosa mala sort, l’egoisme extrem dels fills…

Tot això transmés amb gran varietat de recursos: coreografies grupals, expressió gestual i corporal, alguna cançó, diàlegs molt vius, monòlegs intercalats, moments surrealistes, moltes sorpreses…

Un espectacle jove i dinàmic, molt teatral i expressiu, que sorprendrà, entretindrà, divertirà i que, de segur, ens farà reflexionar.

El curs passat, la Escola va sumar amb El Museo de los Últimos un Premio Buero de Teatro Joven més als dos que ja tenia d’anys anteriors per I tu? i Estem fins als…!! (els prestigiosos Premios Buero estan organitzats per la Fundació Coca-Cola). A més, va rebre el Premi a l’Espectacle més Complet en la mostra autonòmica de teatre jove d’Alacant. L’equip artístic de Popurri farsántico ha treballat de valent per a poder continuar amb aquesta bona ratxa.

Com tots els anteriors, aquest nou projecte teatral és una producció de l’Associació Cultural La Tarumba i de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira, que patrocina la Escola de Teatre Tarumba Jove.

ASSOCIACIÓ  CULTURAL LA TARUMBA