Ja es pot demanar a Alzira el depredador del cotonet

0
292

Ja es pot demanar Cryptolaemus per a la lluita biològica contra el cotonet en kakis i cítrics a Alzira

  • Termini d’inscripció del 3 al 28 d’abril de 2023
  • El tràmit podrà ser telemàtic a través de la seu electrònica o presencialment en la Clau

 

A partir del pròxim dilluns 3 d’abril i fins al proper dia 28, tots dos inclusivament, s’obri el termini d’inscripció per al tractament de la plaga coneguda com “el cotonet” amb l’insecte Cryptolaemus montrouzieri.

 

El tractament  consistix al  repartiment d’estos insectes útils que actuen contra la plaga. La cria del Cryptolaemus s’ha dut a terme a l’Insectari municipal de l’Ajuntament d’Alzira. Enguany s’ha continuat amb la producció d’estos insectes, estant previst que a partir de la segona quinzena de maig es puguen començar a repartir entre els que així ho sol·liciten.

 

Els interessats podran demanar els exemplars de Cryptolaemus, aportant les dades de; Partida, polígon, parcel·la, superfície i tipus de cultiu a través del tràmit específic habilitat. Esta sol·licitud es podrà realitzar telemàticament amb firma digital a través de la seu electrònica de www.alzira.es o presencialment en les oficines de la Clau de l’Ajuntament d’Alzira.

 

Podran inscriure’s les persones físiques o empreses propietàries de parcel·les agrícoles de kakis o cítrics que actualment estiguen en explotació, situades en el terme municipal d’Alzira.

 

Degut a que es prioritza la màxima vida útil d’aquest insecte depredador al camp, tindran preferència les explotacions agrícoles amb certificat ecològic, seguides de la producció integrada, i finalment les explotacions convencionals. Si es tracta de producció integrada o agricultura ecològica, caldrà aportar document que ho acredite. (certificat del CAAE o còpia del registre en producció integrada, si escau)

 

En la sol·licitud se signarà una declaració responsable en la qual es comprometen a soltar els insectes en les parcel·les agrícoles que es declaren, el mateix dia de la recollida i a no aplicar cap tractament fitosanitari posterior a la solta que puga perjudicar la viabilitat de l’acció dels insectes que es repartisquen en el camp.

 

El repartiment es preveu que es realitze en dues tandes; en una primera tanda s’assignarà a tots els peticionaris un nombre igual d’insectes i en una segona, en cas que hi haja disponibilitat, per superfície declarada. El repartiment es realitzarà segons es vaja generant la producció, entre els mesos de maig i agost d’enguany, respectant l’ordre de prioritat dels criteris indicats.

 

Per a més informació, es pot telefonar a la regidoria d’Agricultura al 96 245 92 69 o enviar un correu a agricultura@alzira.es