El president de la CHX anuncia a Alzira que en 2024 s’ampliarà el Casella

0
279

El president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), Miguel Polo, ha anunciat hui a Alzira que en 2024 es licitarà i s’executarà l’ampliació del barranc de la Casella. Actualment es troben en fase de redacció cinc dels projectes contra inundacions i el referent a l’ampliació del Casella es troba entre els prioritaris donat que «no requerix de tramitació ambiental» segons Polo.

Així la CHX licitarà este projecte a principis del pròxim any, per a executar-se tot seguit, encara que el desviament del Barxeta, perquè desemboque directament amb el Xúquer, es retardarà uns mesos més al necessitar de la pertinent tramitació ambiental.

Actuacions prioritàries

En el cas d’Alzira la CHX prioritza la canalització i ampliació del Casella entre el pont de Xàtiva i la desembocadura amb el Xúquer donant-li major profundedat i caiguda.

Ara bé l’Ajuntament d’Alzira deurà fer-se càrrec, segons la primera autoritat local, del cost de les expropiacions en els dos casos; pel que fa a l’ampliació del barranc de la Casella deurà destinar entre 70.000 i 80.000 euros, mentre pel que fa al Barxeta les expropiacions tindran un pressupost d’uns 200.000€. La Confederació no considera prioritària l’ampliació  del Casella entre la tancà de Sant Antoni i el pont de Xàtiva.

Dos accions al Barxeta en Carcaixent

En el cas de Carcaixent Polo anuncià, en el seu dia, dos accions prioritàries al barranc de Barxeta; una amb la construcció d’una mota d’al voltant de 200 metres de llargària per evitar les inundacions en Cogullada i altra al nord del nucli urbà en una zona pròxima a la línia del ferrocarril.