La JLF d’Alzira negociarà amb el futur alcalde la plantà d’una falla municipal

0
575
Bernardo Cortés president de la JLF d’Alzira

El president de la JLF d’Alzira Bernardo Cortés ha fet un balanç més que positiu del seu primer exercici faller al capdavant de la festa que mou a més de 7.500 fallers i falleres. «He disfrutat molt, gràcies al bon oratge, a la gent i a les comissions que ens han tractat de manera fantàstica» declara a Riberaexpress, sis dies després de la cremà dels 34 monuments.

Cortés ha fet referència, a les «emotives rebudes que ens feia cada comissió quan anàvem a les seues reunions i sopar de divendres junt a les falleres majors. En la vida havien vingut ens manifestàven i que s’alcen tots per a aplaudir-nos això és algo molt bonico».

Millorar l’Ofrena i la Festa del Pasdoble

El novato president i veterà faller d’Hernán Cortés reconeix que en este primer any del seu mandat «s’han comés xicotetes errades que tractarem de millorar el pròxim exercici». D’una banda ha estat el retard en la finalització de l’Ofrena, motivat perquè «ixirem a les 17:50h en lloc de les cinc i mitja de la vesprada perquè no havien arribat els músics de la dolçaina i el tabal i també per alguns talls que es produiren al llarg del recorregut».

Cortés no contempla dividir l’Ofrena en dos dies ni tampoc entre el matí i la vesprada, «necessitariem un dia més» advertix a més d’afegir «si totes les falles col.laboren pot eixir bé». També va contribuir a que s’aproximara a les 4 hores els prop de 9.000 fallers i falleres que participaren, una xifra considerada rècord, tal i com va recollir, recentment, este mitjà digital.

També reconeix el retard en l’acabament de la Festa del Pasdoble, que eixia a les 17 h i finalitzava prop de les 21:30h, quan alguns monuments infantils ja s’havien cremat. «Les instruccions de la JLF indicaven a les comissions que «no podien començar les cremaes fins que el vicepresident de monuments no els comunicara la seua finalització, per respecte a este acte no deurien començat a cremar», assenyala Cortés.

El monument del poble

La principal novetat de l’exercici faller 2024 pot ser la instal.lació del monument municipal com es fa, tradicionalment, a València i enguany a Algemesí. «Contem ja amb dos empreses que financiarian bona part de la falla, falta la xicoteta col.laboració de l’ajuntament, seria en tot cas un monument de secció 1ª no d’Especial» segons el president que haurà de negociar amb l’equip de govern que isca de les eleccions del pròxim 28 de maig. «Què menys que el poble tinga la seua pròpia falla i les falleres majors vagen a la cremà del seu monument en lloc d’anar a les que guanyen el primer premi», manifesta el president, després de recordar que enguany «s’ha saldat el xicotet dèficit que quedava en la JLF».

Davant l’Ajuntament d’Alzira no es podrà plantar com al cap i casal pel lliurament de premis, però els membres de la junta local barallen «dos o tres punts cèntrics de la ciutat per alçar la falla municipal» en el pròxim exercici faller.

Riberaexpress