Alzira finalitza els treballs de prevenció d’incendis durant la campanya d’hivern

0
145
  • S’ha treballat en dos zones estratègiques de l’entorn forestal dels nuclis habitats de Valletes de Bru i de Gall

EL regidor de Medi ambient, Agricultura i Transició ecològica de l’Ajuntament d’Alzira, Pep Carreres, ha visitat les zones on s’han estat realitzant treballs de prevenció d’incendis forestals durant la passada campanya d’hivern, per comprovar el resultat d’estes accions i agrair la implicació i dedicació de les brigades forestals que les han dut a terme.

 

Els treballs s’han executat en dos de les zones més perilloses des del punt de vista del risc d’incendi forestal al terme municipal d’Alzira, Valletes de Bru i Valletes de Gall, ja que aquests nuclis de població es troben envoltats d’un entorn forestal madur i caracteritzat per presentar una elevada càrrega de biomassa.

 

Este any, conscients de la perillositat d’estos indrets i també de la urgència d’actuar en prevenció per anar creant oportunitats de gestió en cas d’incendi forestal, segons el que s’estableix al pla de prevenció d’incendis forestals, s’ha actuat en dos propietats municipals d’interés per contindre infraestructures de prevenció d’incendis forestals.

 

La primera de les accions ha estat en Valletes de Bru, concretament a la parcel·la agrícola central del nucli habitat, esta és una zona potencial per albergar un futur punt d’aterratge per a les brigades heli-transportades de salvament i d’extinció d’incendis forestal. Este treball l’han realitzat íntegrament les brigades forestals del servei de prevenció d’incendis del consorci de bombers de la diputació de València.

La segona de les accions s’ha executat en la recentment creada pista d’unió entre els nuclis habitats de les Valletes de Bru i les Valletes de Gallo, s’han realitzat els treballs de manteniment de la faixa auxiliar de 10 metres d’amplària a cada costat de la pista consistents en el desbrossament de tot el rebrot de l’estrat d’arbustiu. Estos treballs s’han finançat gràcies al pressupost municipal i s’han dut a terme per una empresa especialitzada en treballs forestals.

 

El regidor de l’àrea Pep Carreres s’ha mostrat satisfet d’aquesta doble acció simultània en la que s’han coordinat recursos de diputació de València i municipals, no obstant això, ha manifestat que “tot i estar avançant en prevenció d’incendis forestals, el treball que ens queda per davant és ingent, si volem lliurar la batalla a la situació actual d’abandonament dels boscos i de condicions extremes derivades del canvi climàtic, necessitem incrementar moltíssim els esforços tant de les administracions públiques com dels propietaris particulars amb responsabilitats d’autoprotecció. Hem de crear escenaris dotats d’espais d’oportunitat per als cossos d’emergència que ens permeten gestionar situacions de risc per a la població, sols així podrem combatre els incendis forestals en condicions.”

 

El treball, gràcies al fons de cooperació forestal de la Generalitat Valenciana, suposa que Alzira continuarà en breu diferents accions en prevenció d’incendis forestals al terme municipal.