Alzira batix un rècord en l’Ofrena amb la participació de prop de 9.000 falleres i fallers

0
1182
La Verge del Lluch ha rebut enguany més rams que mai

L’Ofrena a la patrona d’Alzira del passat dissabte ha batut tots els rècords de participació en desfilar «entre 8.500 i 9.000 falleres i fallers» segons fonts de la Junta Local Fallera.

La multitudinària desfilada va durar més de quatre hores, en eixir a les 18h i culminar a la plaça Major al voltant de les 22:15h davant el mant de la Verge del Lluch, temps que també ha estat rècord.

També va ser, probablement, més nombrosa que mai la participació en la Festa del Pasdoble, que tot i fer l’eixida a les 17h culminava prop de les 21:30h, una vegada ja començada la cremà dels monuments infantils. En esta ocasió hi havien membres del jurat al llarg de tot el recorregut, fet que, a bon segur, tingué la seua influència perquè els balls i les coreografies proliferaren més que en anys anteriors.

Més de 7.500 fallers i falleres censats

I és que l’any 2023 pot ser un any faller històric pels rècords donat que els 7.511 fallers i fallers (entre infantils i adults) censats  en este exercici, sembla que és el més nombrós conegut fins ara. Una xifra que supera en 2.000, els 5.500 que hi havien durant la pandèmia i un miler més que l’exercici anterior.

Algunes comissions han crescut de forma considerable; així la falla Plaça Major supera els 600 fallers, mentre Sants Patrons, La Gallera-Hort dels Frares i Camí Nou tenen censats més de 400. Encara que mitja dotzena es troben per davall del centenar i alguna com el cas de Pere Esplugues no arriba als 50.

També ha sigut més multitudinària que mai la gent al carrer i la quantitat de visitants, així com l’assistència a les mascletaes, castells de focs d’artifici, la Festa del Pasdoble i la pròpia Ofrena. El dia de Sant Josep a migdia no hi havia una plaça d’aparcament en tota la ciutat, trobant-se vehicles en llocs propis del episodis de pluja. Així Alzira s’ha convertit enguany, sense cap dubte, en la capital fallera de la Ribera.