Xúquer Viu llança un concurs creatiu per a instituts i centres de primària

0
61

XÚQUER VIU LLANÇA “CANTEM PEL XÚQUER” EN EL SEU XX ANIVERSARI 

 

Un concurs creatiu per als instituts i centres de primària per a crear una “Cançó pel Xúquer” 

  

Xúquer Viu, associació ecologista i cívica referent en la defensa del nostre territori i del valor dels rius i masses d’aigua, ha convocat un concurs per a l’alumnat d’instituts i primària per a la creació d’una cançó sobre el riu Xúquer i els ecosistemes aquàtics relacionats (l’Albufera, els afluents, els aqüífers, etc.). 

 

Considerem que és essencial que des de ben joves siguem conscients de la importància de tindre rius amb aigües de qualitat, clares i netes, rius per gaudir i viure. Lamentablement, aquesta no és la situació i per això cal sumar esforços per defensar el nostre patrimoni natural.  

 

Amb aquest objectiu i dins del programa d’iniciatives divulgatives per commemorar el 20é aniversari de Xúquer Viu, llancem el concurs “Cantem pel Xúquer”, que pretén conscienciar i mobilitzar als més joves mitjançant la creació de la lletra original d’una cançó dedicada al riu. Xúquer Viu facilitarà material sobre el riu per utilitzar a l’aula. 

 

Les bases del concurs estan disponibles a la pàgina web de Xúquer Viu 

https://xuquerviu.net/cantempelxuquer i el termini per enviar la proposta de lletra per a la cançó estarà obert fins al 28 d’abril de 2023. Xúquer Viu premiarà als equips guanyadors. 

 

A més, a partir de les lletres guanyadores, es composarà i s’enregistrarà una cançó i un videoclip amb artistes valencians per posar en valor el riu Xúquer com a patrimoni natural de totes i tots, que contagie l’esperança i l’estima pel riu i que contribuïsca a divulgar la necessària implicació de tothom per preservar les aigües que li donen vida. Un tema que es difondrà per xarxes socials i en el sopar commemoratiu del 20é Aniversari de Xúquer Viu, on s’entregaran els guardons als equips guanyadors. 

 

Per aquesta activitat, i les que es realitzaran al llarg de tot l’any, Xúquer Viu ha buscat la col·laboració d’ajuntaments i institucions públiques, a l’igual que d’altres entitats, que es concretaran pròximament.