Tallen la CV-50 prop de La Barraca per instal.lar la passarel.la de la Via Verda

0
1880
El regidor de Medi Ambient Pep Carreres ha presidit l’acte de la presentació
  • El motiu és la instal·lació de la passarel·la que connectarà les dos bandes del Camí Natural de l’antic trenet Carcaixent- Alzira- Dènia
  • El tram tallat serà des de la confluència de la CV-50 amb la CV-507 fins a La Barraca d’Aigües Vives.

El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, acompanyat del gerent de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Sergi Machí, i del tècnic de la mateixa entitat, David Clemente, han presentat en roda de premsa les obres que es realitzaran a la CV-50 amb motiu de la instal·lació de la passarel·la  que connectarà les dos bandes de la via verda.

 

Pep Carreres, regidor de Medi Ambient, ha explicat que el tall de la carretera es produirà des de les 22 hores del dijous, 23 de març, fins a les 7 hores del divendres, 24 de març. El trànsit de vehicles pesants i vehicles particulars haurà d’anar per Favara. Ha agraït el treball dels tècnics de la Mancomunitat amb els de Conselleria i l’empresa que farà la instal·lació per tal de reduir els terminis, ja que inicialment es preveia un tall de 3 dies i s’ha aconseguit que els treballs es facen en una nit.

 

Carreres també ha dit que: “Enguany es culminarà el tram Alzira- Carcaixent Tavernes amb l’obra de la redona de la CV-50 de l’encreuament amb el British School i l’Hospital de La Barraca. Així mateix, en uns dies tindrem el disseny de la connexió del carril bici d’AMCOR amb el pont de l’Estret que és l’eixida d’Alzira cap a la mar amb mobilitat sostenible”.

 

La conselleria tallarà al tràfic la CV-50 entre el pont de l’Estret i el nucli urbà de La Barraca d’Aigües entre les 22h de dijous i les 7:00 del matí de divendres, per tal d’instal.lar el tram central de la passarel.la metàl.lica que creuarà la carretera per facilitar el pas de vianants i bicicletes que circulen per la Via Verda.

La totalitat d’este obres, davant les tasques de cimentació, murs, senyalètica i acabats estaran culminades el pròxim 28 d’abril. Així esta primavera estaran en fucionament els 29 km del Camí Natural de l’Antic Trent que enllacen Alzira i Carcaixent amb Tavernes i la platja. Un projecte que ja és treballa perquè arribe fins a Dènia on finalitzava l’antic trenet que parti de Carcaixent.

Fins ara s’han invertit 3,2 milions d’euros en esta via alternativa, amb més de 2 milions procedents del Govern Central i 600.000€ de l’ajuntament d’Alzira a més les col.laboracions de la conselleria, la Diputació i l’ajuntament de Carcaixent.

Sergi Machí, gerent de la Mancomunitat de la Ribera Alta, ha remarcat que “és un dia molt important per a nosaltres perquè este anunci és un punt i seguit de l’encàrrec que en el seu moment ens va fer l’Ajuntament d’Alzira. Cal tindre en compte que s’han invertit 3,2 milions d’euros en este projecte dels quals 2 són de l’Estat, més de 600.000 € els ha invertit l’Ajuntament d’Alzira i la resta ha vingut amb les aportacions de l’Ajuntament de La Barraca, l’Ajuntament de Carcaixent, la Diputació de València i la mateixa Mancomunitat. A finals d’abril estarà totalment acabat el projecte que té un total de 29 kilòmetres.” Mentre que David Clemente, tècnic de la Mancomunitat de la Ribera Alta, ha detallat qüestions tècniques

El Camí Natural o Via Verda discorrix paral.lel a una important ruta cultural de la Comunitat, la Ruta dels Monestirs (GR-236), en diferents punts del recorregut com els monestir d’Aigües Vives i el de la Valldigna. I transcorres pels municipis d’Alzira, Carcaixent, La Barraca d’Aigües Vives, Benifairó, Simat, Tavernes de la Valldigna i les estacions de Renfe Rodalies d’Alzira, Carcaixent i Tavernes.