Detinguts tres hòmens per mútiples robatoris en Alzira i Corbera

0
448

La Guàrdia Civil de València ha detingut a tres homes per presumptament realitzar múltiples robatoris amb força en establiments i segones residències de les localitats d’Alzira, Corbera i Tavernes de la Valldigna.

Els agents van rebre diverses denúncies relatives al robatori amb força en establiments i habitatges, moltes d’elles segones residències d’estiueig. Durant la investigació, els agents van observar que els sospitosos utilitzaven una furgoneta comercial que havien robat d’una nau industrial situada en un polígon de Corbera.

Els agents també van detectar la similitud en el ‘modus operandi’, ja que els robatoris es realitzaven forçant els panys de portes o escalant per a accedir a l’interior dels establiments i habitatges, que en la seua majoria eren segones residències buides.

A més, la Guàrdia Civil va notar que en totes les denúncies presentades, els objectes robats es corresponien i guardaven concordança entre ells: xicotets electrodomèstics, aparells electrònics, roba de marca, joies i diners en efectiu.

Després d’una labor de vigilància, els agents van identificar als dos autors dels fets i van esbrinar que traslladaven els objectes robats a un locutori situat a Alzira, on els intercanviaven per diners en efectiu. Finalment, els agents van procedir a la detenció dels tres homes involucrats en els robatoris.

Els agents van tindre coneixement d’un accident d’una furgoneta de color blanc, que, després de fugir d’un control policial i donar-se a la fugida, va tindre una eixida de via, després de la qual van deixar el vehicle abandonat i van fugir del lloc amb direcció a Carcaixent.

Donades les característiques del vehicle i dels homes, similars a les dels autors dels robatoris, els agents van localitzar i van identificar als detinguts a l’interior del centre comercial de Carcaixent, on van comprar roba per a canviar-se en el lavabo.

Després del visionat de les càmeres de vigilància de l’establiment, els agents van identificar als sospitosos, de 19 i 26 anys i de nacionalitat espanyola, als qui se’ls imputa un delicte continuat de robatori amb força en establiments i habitatges, així com el robatori del vehicle implicat en l’accident.

Registre d’un locutori a Alzira

També es va realitzar una inspecció en el locutori d’Alzira, on es van trobar objectes procedents dels robatoris comesos a Tavernes de la Valldigna i Alzira. Com a resultat, es va detindre al propietari de l’establiment, un home de 34 anys i de nacionalitat marroquina, a qui se li imputa un delicte d’encobriment.

Els objectes recuperats han sigut entregats als seus legítims propietaris pels agents de la Guàrdia Civil, els qui els van reconéixer «sense cap gènere de dubtes».

Les diligències s’han entregat en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Sueca.