Alzira crema unes falles «històriques» per la multitudinària assistència i participació

0
298
Imatge de la cremà del millor monument de les falles d’Alzira 2023

Alzira ha cremat esta matianda unes falles «històriques, per la multitudinària assistència i participació», segons ha manfiestat el regidor de Festes, Xavi Pérez a Riberaexpress.

Els events més multitudinaris i participatius han estat l’Ofrena a la patrona del dissabte, «amb uns 6.000 fallers i falleres» i la Festa del Pasdoble de diumenge que han durat prop de quatre hores. Pérez ha significat «la normalitat absoluta» i que «la gent s’ho ha passat molt bé».

Per la seua part l’alcalde Diego Gómez, considera que «el bon oratge ha estat la clau perque haja habut molta gent al carrer». Ha fet un balanç positiu» en el que l’hosteleria ha estat la gran beneficiada. Gómez recorda que «ara bé el Mundial de Pilota i tot seguit la Setmana Santa».

La Fallera Major d’Alzira Elena Cebrián, moments abans de la cremà del monument d’El Mercat agraïa «el carinyo rebut per totes les comissions» i no ha dubtat en destacar que la Crida ha sigut l’acte que més l’ha impressionat; «de xicoteta he somniat moltes vegades amb la Crida, tenint la clau de la ciutat en els meues mans i a milers de fallers als meus peus». Lamenta que el seu reinat haja passat volant, «ha estat molt curt, m’ha semblat que ha durat tan sols una setmana».

Al seu costat i igual d’emocioanda es trobava, la fallera major d’El Mercat, Loreto Ríos; «han sigut unes falles increïbles, amb molt bon oratge, no han pogut ser millors». I reconeix que va patir «molts nervis» durant el lliurament dels premis, fins que el nom d’El Mercat sonara amb força com a la gran guanyadora de les Falles d’Alzira 2023.