Alzira primera ciutat que utilitza robots tallagespa en instal.lacions esportives

0
152

Alzira es converteix en la primera ciutat a utilitzar una nova tecnologia per a tallar la gespa de les instal·lacions municipals. Es tracta de robots capaços de tallar la gespa cada dia, donant com a resultat una herba més saludable i consistent, més densa i molt més forta. Cal destacar que en comparació amb els vehicles tallagespa, el baix pes d’estos robots té com a resultat una menor compactació de la gespa i el sòl.

Este nou sistema deixa la gespa a la mateixa altura i té la mateixa qualitat que els vehicles tallagespa, inclòs en algunes ocasions és major que amb les màquines tradicionals.

Estos robots tenen solucions autònomes que ajuden a reduir els costos generals relacionats amb el manteniment de la gespa, al mateix temps que ofereixen resultats òptims dia rere dia. A més són unes màquines que pretenen ajudar al medi ambient, reduint en un 83% el carboni així com la contaminació acústica. Estos aparells es controlen remotament i al mateix temps ofereix dades i estadístiques que ajuden a millorar l’estat de la gespa.

Ja s’han realitzat proves en el camp de futbol de Xixerà per tal de comprovar de primera mà com funcionen estos robots. El regidor d’Esports, Fernando Pascual ha destacat que “Amb estos robots pretenem millorar la cura i el manteniment de la gespa en les instal·lacions esportives municipals. Des de la regidoria d’Esports seguim treballant per donar als nostres esportistes el millor dels servicis i esperem que amb esta nova tecnologia els alzirenys i alzirenyes vegen millorada la seua activitat física i les seues condicions per a la pràctica esportiva”.