Picanterra de Cullera guanya el VII Concurs d’Espardenyà d’Alzira

0
1217
Professionals de Benditas Tapas d’Alzira que han aconseguit el tercer premi

El restaurant Picanterra de Cullera ha resultat el responsable de cuinar la millor espardenyà al VIIConcurs d’Espardenyà Valenciana d’Alzira, Francisco José García.

 

Com ha guanyador, ha rebut un premi patrocinat per l’Ajuntament d’Alzira de 3.000 euros, seguida de la Arrocería El Sitio, de Quart de Poblet qui ha estat guanyadora del segon premi de 1.500 euros i el tercer premi, ha recaigut en Benditas Tapas d’Alzira, amb un premi de 1.000 euros.

 

La plaça del Regne ha bullit de gent amb la Festa de l’Espardenyà d’Alzira, amb la participació al Concurs dels restaurants professionals i les diferents associacions de la ciutat, que també han cuinat este plat tradicional de la gastronomia valenciana.

 

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, junt a la resta de membres de la corporació municipal, han participat en el concurs i han visitat els participants que al llarg del matí han omplert d’activitat el centre de la ciutat, en un calorós dia de gastronomia, música i tradució.

 

Un total de 27 restaurants han participat en esta edició del Concurs Nacional este diumenge, 12 de març, des de les 10.30 del matí a la Plaça del Regne, organitzat conjuntament per l’Ajuntament d’Alzira i Tus Noticias de la Ribera, amb el patrocini de la Generalitat Valenciana, Diputació de Valencia,  Mancomunitat de la Ribera, Frutas y Salsas Laverdi, CVI, Cotonera Events, Family Cash, GMW, Belseher, Comunikar i Global Omnium.

L’organització del concurs va establir el lliurament de plats per a la degustació en dos torns amb una diferència de 10 minuts. Cada participant donava una ració emplatada per al jurat i la resta s’ha repartit entre els assistents que han volgut tastar-la.

 

Els establiments participants han estat: Restaurant EL Rochet, Almussafes; Ca Eladio, de Llombai; Benditas Tapas, Alzira; Avenida 2.0, de Massamagrell; Gastro Flama, Guadassuar, Ca Soret de Tavernes de la Valldigna; Luis Suñer, Alzira; Ca Tomàs, d’Alzira; La Cerveseta, Algemesí; Restaurante José María, València; Bar California, Alzira, Cancela Eventos, de Sueca; Picanterra, de Cullera; Restaurante La Salut, València; Arnadí, Alzira; Casa Macario, Tavernes de la Valldigna; On Tour Squash 3.0, Alzira; Bistro Els Porxets, Sueca; El Rebost, Sueca, San Pablo, València; Binhui Food, València i  Ca Agustí, Sueca.

 

Una dia de festa de carrer on Alzira Ràdio ha portat a terme una programació especial i en directe del concurs, des les 11 fins a les 14 hores. Ma. Carmen Cano i Beatriz Tortosa han estat les encarregades d’arreplegar les impressions de tots els protagonistes d’una jornada on també han participat diverses falles i associacions que han cuinat també la seua espardenyà a la plaça del Mercat.