La recepta de l’Espardenyà d’Alzira

0
900

El pròxim siumenge la plaça del Regne d’Alzira acolliràla setena edició de la Festa de l’Espardenyà en la que participaran prop de 30 cuiners professionals i més de 25 associacions locals i comarcals.

Preparació d’este tìpic plat riberenc:

En una paella fregim les dents d’all, les retirem i en reservem quatre. Incorporem el conill fregint-lo fins que es dore. També admet ànec i pollastre. Incorporem el pimentó roig i el removem perquè no es creme.

Afegim l’aigua, deixem coure durant uns 15 minuts i posem les anguiles. Cuinem a foc suau durant 10 minuts mentre fem una picada de dos alls sense pell.

Després dels 10 minuts, afegim les creïlles, les deixem coure fisn que estiguen tendres i posem la picada.

Ingredients per a 6 persones

1 kg d’anguiles

0,5 kg de conill, admet també ànec i pollastre (0,5kg)

1 kg de creïlles

6 ous

8 dents d’alls secs

2 culleradetes de pimentó dolç

250 gr d’oli d’oliva

Julivert

Vitet al gust

Aigua

Sal