Carcaixent celebra este diumenge la Festa de l’Autogovern

0
57

L’acte cívic comptarà amb la intervenció de  Vicent Garés que parlarà de la confraria de la Minerva, un element essencial en la independència

 

Aquest diumenge 12 de març, a les 11:30 hores, Carcaixent celebra la seua Festa de l’Autogovern en commemoració del 447 aniversari de la concessió del privilegi d’Universitat l’11 de març de 1576 i la independència de la ciutat d’Alzira. Com és habitual, tindrà lloc un acte institucional a l’Auditori de les Dominiques al qual està invitada a participar tota la població.

L’acte que estarà dividit en dos parts, consistirà en primer lloc en un ple extraordinari en què l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, procedirà a la lectura d’un discurs institucional. I finalitzada aquesta part, intervindrà el Doctor en Història Moderna Vicent Garés Timor amb la conferència sobre la confraria de la Minerva de Carcaixent, un element essencial en el camí cap a la independència.

Garés explicarà de quina manera la fundació d’aquesta confraria i la celebració d’una Setmana Santa independent va ser una manifestació del sentiment de comunitat carcaixentina pròpia i diferenciada de l’alzirenya, «La nova confraternitat esdevingué un instrument de vital importància per a les oligarquies poblatanes. No debades, els reconeixia noves i crescudes competències i els entregava una poderosa eina per tal d’avançar pel camí de la segregació».

Paco Salom, alcalde de Carcaixent, anima a tota la ciutadania a participar de l’acte i conèixer més del moment en què vam començar a crear la nostra identitat com a poble.