Alzira destina 5 milions del romanent a inversions municipals entre elles al Fontana Mogort

0
307

L’Ajuntament d’Alzira destinarà vora 5 milions d’euros del romanent de tresoreria a inversions municipals. Entre elles s’inclouen la finalització del pavelló Fontana Mogort i de la Central de la Policia Local.

El consistori aprovarà, en el plenari extraordinari de hui dimarts, les corresponents modificacions de crèdit per a habilitar el crèdit extraordinari destinat a inversions i gastos generals.

Este ajuntament ha tancat l’exercici 2022 en positiu amb una romanent total de tresoreria de 7,5 milions d’euros dels quals es modifiquen 4.977.363€ per a despeses «que no es poden demorar i per als quals s’ha consignat crèdit». Esta modificació pressupostària permetrà fer ús del romanent que disposa el consistori, «gràcies a la bona gestió municipal» segons el regidor d’Hisenda Albert Furió.

Un total de 400.000€ per al Fontana Mogort i la nova Central Policial

Així el govern local ha alliberta prop de 5 milions de romanent per a executar diversos projectes que considera «esencials», com son la culminació de les obres de la Central de la Policia Local i del Fontana Mogort als que es destinen 200.000 euros a cadascú o bé l’increment de 80.000€ de la partida de les Festes de Sant Bernat.

Amb esta modificació pressupostària també es podran dur a terme diverses actuacions; així es destinen 960.530 euros per fer una amortització extraordinària amb la que l’ajuntament finalitza una operació de crèdit per a l’Hort de Redal que arrossegava des de l’any 2015. Altres 60.500€ van destinats al programa d’ajuda Empren, 20.000€ al transport escolar, 55.000 euros en ajudes al comerç local i bons de comerç, 14.000€ per a millores en la Casa de la Cultura i 40.000 euros per als centres escolars.

Furió estima que el mes d’abril pròxim tan sols quedarà un deute de 2,4 milions d’euros, que passarà a ser «al voltant d’un milió al 31 de desembre«. El responsable d’Hisenda «posa en valor els vora 14 milions de deute municipal que hem reduït en 8 anys gràcies a les polítiques de responsabilitat econòmica i de prudència financera» i que «per vuitè any consecutiu hem aconseguir tancar amb superàvit el pressupost».