Soc Dona, Soc Alçadora / Club Halterofília Alzira

0
70

(I Jornada de lliga nacional d’Halterofília)

Amb el lema “Soc Dona, soc alçadora “des de club halterofília Alzira iniciem la temporada amb la I jornada de lliga nacional mostrant que homes i dones participen en competicions d’halterofília.

L’halterofília com tot esport, va començar amb la pràctica només per a homes. Tanmateix, les dones mai hem deixat que això ens detinga. Mentre els homes realitzaven proves de força en les tavernes, les dones practicaven l’halterofília com a acte de protesta.

En els circs en el segle XIX, tant homes com dones demostraven la seua força per a entretindre al públic i elles no podien participar en cap competició.

A tot el món van sorgir variacions de proves de força per a dones. La més pròxima a una competició d’halterofília va ser a Anglaterra en 1913 i les dones van continuar practicant-ho malgrat les crítiques socials.

Però l’halterofília per a dones va tindre el seu auge en els anys 70, amb la segona onada feminista. Les atletes realitzaven proves de força per a protestar contra la creença que les dones són fràgils. Fins i tot les que no practicaven l’esport se sumaven a les protestes per a deixar-les participar en esdeveniments esportius.

Totes les protestes van donar fruits, ja que en 1987 es va celebrar el primer campionat de dones en halterofília. No obstant això, les dones no van ser part dels Jocs Olímpics fins a l’any 2000. Aqueix any va haver-hi participació amb la alzireña Mónica Carrió i la d’Almeria Josefa Pérez, l’any 2004 la també alzireña Gemma Peris i actualment a Espanya tenim a la millor levantadora de tots els temps *Lydia Valentín. Sense oblidar a la també alzireña Estefania Juan que, malgrat no participar en uns jocs Olímpics, és la segona dona espanyola amb més resultats esportius a nivell internacional.

Actualment el club Halterofília Alzira és un dels promotors de la igualtat a través d’aquesta disciplina on xiquetes i xiquets, dones i homes practiquen aquest esport.

Alzira és una de les seus a nivell nacional on es realitzarà aquesta competició i participaran els clubs valencians Cullera , Ars Potentia (València) i Club Halterofília Alzira.

Des de les nou del matí fins a les set de la vesprada competirán en el gimnàs Julian Perea d,Alzira, les i els millors halteres dels clubs participants, destacant les dues competicions de dones, una a les deu del matí i l’altra a les dues del migdia.

 

L’halterofília és un esport conjunt, íntegre i total, sense excepció.

 

Club Halterofília Alzira