La massa d’aire polar arriba este dilluns a la Ribera

0
694

Dilluns ens arribarà una massa d’aire polar continental, amb vent de tramuntana i poca humitat en general.

La borrasca Juliette situada entre les Balears i Sardenya, espentarà l’aire fred des del nord cap al sud.

Ara bé quan arribe al Mediterrani es carregarà d’humitat i provocarà pluges i nevades a les Balears i Catalunya.

Les temperatures nocturnes i diürnes baixaran de manera notable i general, amb màximes previstes en general al litoral entre 10°C i 13 °C.

Cap a l’interior les temperatures màximes seran inferiors als 6 °C i 8 °C, amb vent fort, que augmentarà la sensació de fred.

La temperatura màxima prevista a Morella serà de 2 °C, que amb el vent de mestral deixarà una sensació tèrmica de -5. A primera hora del dia amb una temperatura mínima prevista de -6 °C i el vent de mestral, la sensació serà propera als -15. Fred intens per a iniciar la setmana.

Dilluns de matí el vent de mestral encara podrà superar els 80 km/h de ratxa màxima a l’interior i el nord de Castelló, amb avís groc actiu de l’Agència Estatal de Meteorologia fins a les 8:00 h.

També tindrem avisos per temperatures molt baixes a primeres hores del dia a les comarques interiors de València.

PRECIPITACIÓ PREVISTA DILLUNS 27

Tindrem cel nuvolós al litoral, amb probabilitat baixa de ruixats dèbils al litoral nord de Castelló i a la Marina Alta, que podran ser en forma de neu per damunt dels 200 metres. A la zona marítima circularan núvols de nord a sud, amb cortines de neu a la zona marítima.

El fred serà intens i general, amb temperatures mitjanes entre 6 i 7 graus per davall de la mitjana dels últims 30 anys.

La borrasca Juliette provocarà les nevades més importants a les Balears, amb avís roig a la serra de Tramuntana, amb temporal marítim i vent de tramuntana forta a molt forta.