Set mascletaes, tres castells i dos macrodespertaes en les falles d’Alzira

0
1055
Presentació de les mascletaes este matí a Alzira

Les mascletaes d’Alzira començaran enguany el 13 de març

  • Set pirotècnies valencianes, una més que l’any passat, dispararan des de la plaça del Regne
  • Completen la programació de focs artificials el castell de la crida, els castells dels dies 17 i 18, l’homenatge al foc antic i dos macrodespertaes, una d’elles infantil

 

Este matí s’ha dut a terme a l’Ajuntament la signatura del contracte amb les diverses empreses pirotècniques que s’encarregaran enguany de disparar les mascletaes durant la Setmana Fallera. Representants de cadascuna de les pirotècnies escollides han signat el document, que ha sigut subscrit per l’alcalde, Diego Gómez, com a representant del consistori, el president de la Junta Local Fallera, Bernardo Cortés i els empresaris participants.

 

Enguany, se celebraran un total de set mascletaes entre el 13 i el 19 de març, una més que en 2022, totes elles a la plaça del Regne a les 14 hores. La primera mascletà, dilluns 13  la dispararà Pirotècnia Valenciana. El 14 de març serà el torn de  Crespo, Coeters Dragón el dimecres 15, mentre que el dijous gaudirem de Pirotècnia Zarzoso, el divendres 17 de març, Pirotècnia del Mediterráneo farà la disparada, i el dissabte dia 18, la Pirotècnia Hermanos Sirvent. Per últim, el diumenge 19 de març serà el torn de Nadal Martí.

 

“Continuem fent un gran esforç per recuperar la nostra tradició i donar impuls a un sector tan important en la nostra cultura” ha dit l’alcalde d’Alzira en la presentació.

 

Per la seua banda el regidor de festes, Xavi Pérez, ha agraït que les pirotècnies valencianes acompanyen a Alzira. “Sense pólvora no hi hauria falles, i des de l’Ajuntament felicitem a Junta Local Fallera per l’esforç que ha fet per tal d’ampliar la programació pirotècnica”.  En este sentit el paper dels col·laboradors, Family Cash i Distribucions Ribera del Xúquer ha estat essencial per a poder completar els esdeveniments de la Junta Local Fallera i l’Ajuntament.

 

Les cites amb el foc i el soroll no tindran lloc només els migdies de la Setmana Fallera. El dissabte 4 de març hi haurà una primera ocasió a càrrec de l’Ajuntament, per a gaudir dels trons i colors dels focs artificials amb el castell de focs que dispararà la Pirotècnia local Crespo a la plaça del Regne, després de la celebració de la Crida, que tindrà lloc a les 20 hores.

 

A més a més, els amants dels coets podran gaudir per segon any, de l’Homenatge al Foc Antic, que se celebrarà el diumenge 12 de març, a partir de les 20.30 hores, a la plaça del Carbó. Un acte en que es fa una recreació d’una cordà tradicional on els  assistents han d’acudir vestits amb indumentària tradicional valenciana. Es tracta d’una proposta que dona continuïtat a la que es va encetar en  les Falles 2022, i que ja va gaudir de molt bona acollida per part del públic.

 

Com a novetat, cal destacar la macrodespertà infantil que tindrà lloc el dissabte 12 de març a les 9 del matí, “Obrim este espai dirigit als més menuts, que també volen participar dels actes pirotècnics. Cal que eduquem els xiquets en la pólvora, i ho fem amb este dia faller destinat a ells amb xocolatà, activitats, jocs i finalment una globotà”

Per últim, com ja és costum, el dia 16 de març a les 8  tindrà lloca macordespertà on es reunixen totes les comissions falleres d’Alzira, que vindrà seguida d’un esmorzar faller.