Baldoví anuncia a l’Alcúdia que Compromís recorrerà als tribunals per un finançament «just»

0
85

Un centenar de persones escolten les propostes de Joan Baldoví i de Compromís per l’Alcúdia

 

Amb una sala plena, prop d’un centenar de persones, es van donar cita aquest dijous per escoltar al diputat Joan Baldoví i pròxim candidat a la Presidència de la Generalitat Valenciana, en un acte presentat per Marina Ribes.

 

En primer lloc Vero Roig i Mercè Sampedro, van parlar de la legislatura que ara finalitza, en la que, malgrat la majoria absoluta del PSOE, Compromís ha tingut un paper important de control i presentació de propostes. Han criticat la falta de transparència i la inacció del grup governant en aquests darrers 4 anys així com la diferència amb la legislatura passada en la que Compromís per l’Alcúdia va estar en l’equip de govern. Moltes iniciatives interessants que es van a posar en marxa en distintes matèries es van abandonar. Concloent la importància de que Compromís estiga representant amb força a l’Ajuntament de l’Alcúdia per millorar la vida dels veïns i veïnes.

 

Rubén Pérez, el candidat tercer en les municipals, va explicar perquè Compromís és tan necessari. Va parlar de les polítiques en clau jove, que havien estat completament absents en aquesta legislatura. Va criticar la falta d’oci per als joves a l’Alcúdia i va desgranar distintes propostes. A nivell cultural després de criticar la pèrdua d’importància de l’Alcúdia en el panorama comarcal va apostar per la seua revitalització en els pròxims 4 anys. Raquel Coronado, la candidata número 2 de Compromís per l’Alcúdia i membre del Consell d’Igualtat, a més de centrar-se en l’impuls de les polítiques feministes, va criticar la política participativa de l’actual ajuntament que ha abandonat els consells municipals que pràcticament no s’havien reunit. Va incidir en la importància de la transparència, que havia estat absent, i concloure que tenien moltes idees i ganes de treballar pel seu poble.

 

Toni Montes, mestre i sindicalista de CCOO, candidat a l’Alcaldia de l’Alcúdia, va parlar d’impulsar polítiques de mobilitat sostenible, per les que l’Ajuntament havia estat premiat per actuacions de la passada legislatura, però que en aquesta s’havien abandonat. Va destacar la seua preocupació per la igualtat entre les persones i eradicar la violència de gènere i els discursos d’odi. Toni es va mostrar preocupat per la situació de la nostra llengua i cultura. “M’ha agradat sempre treballar, dintre de les meues possibilitats i recursos, per aconseguir un poble més obert, participatiu i transparent, on estiguen en primer lloc les persones i el seu benestar, on totes les veus siguen escoltades i ateses”

 

Joan Baldoví, després de manifestar la satisfacció per trobar-se de nou a l’Alcúdia, amb un col·lectiu sempre dinàmic com el de Compromís per l’Alcúdia, va manifestar que la nostra opció política feia falta a l’Estat, al País Valencià i als nostres pobles i ciutats. Va posar de manifest la importància d’un finançament just per al nostre país. Finançament necessari per poder millorar la nostra educació, els nostres serveis públics i, sobretot, la nostra sanitat. Compromís anirà als tribunals per reclamar eixe finançament just que en dret ens correspon.

 

L’estat de deteriorament de la sanitat, i especialment de l’atenció primària, va ocupar una part important del seu discurs, per falta d’eixos recursos necessaris. Es va comprometre a destinar la quarta part del pressupost sanitari a l’atenció primària. Posant la sanitat al nivell que, amb Compromís i el govern del Botànic, s’havia posat l’ensenyament al nostre País, on el pròxim curs els llibres seran també gratuïts per als estudiants de Batxillerat. Va acabar apostant per aprofundir en les polítiques valentes i dient que en Compromís estava la gent de bé, però no la “gente bien” que utilitzava la política per a fer negocis.

 

En l’acte va participar el cantautor “Toni de l’Hostal” que va interpretar la seua oda a la paella i que va ser acompanyat per Jonatan Penalba interpretant el Bolero de l’Alcúdia. 

FOTOS