Alzira aprova una certificació de 400.000€ i desbloqueja les obres del Fontana Mogort

0
809
Vicent Fontana president de l’Alzira FS durant el plenari d’esta vesprada

La corporació municipal d’Alzira ha aprovat, en el ple d’esta nit una certificació de 400.000 euros presentada per l’empresa, fet que desbloqueja la continuitat de les obres del pavelló Fontana Mogort.

L’alcalde, Diego Gómez, que ha demanat disculpes pel notable retard del canvi de sostre del pavelló, ha explicat que l’empresa adjudicatària presentà a finals de 2022 una certificació de gastos de 400.000 euros, que no estava prevista en el pressupost de l’any passat en el que s’havien consignat 650.000€. Els treballs deurien culminar-se en 2023 en haver-se consignat la resta de la inversió, un total d’1.200.000 euros. Gómez ha recordat que l’empresa «acceptà» les condicions de pagament del consistori, però la mercantil avançà els treballs i anticipà a l’any passat unes obres previstes, en principi, per a enguany.

La primera autoritat ha assegurat que «el Fontana Mogort es rehabilitarà ara ràpidament en fer-se efectiu el pagament aprovat hui». I ha reconegut «les dificultats tècniques i econòmiques sorgides». La última al detectar els tècnics municipals en una certificació que la coberta «sistema sandwich» que anava a instal.lar-se «no era la més adient per evitar les goteres». Així s’ha incrementat la inversió en unes 276.000 euros, elevant el pressupost total a vora 3 milions d’euros. «Demane disculpes a tots els clubs, usuaris i famílies» ha manifestat l’alcalde davant la presència del president de l’Alzira FS, Vicent Fontana i de pares i mares dels esportistes de l’escola del club que han assistit al plenari. I s’ha compromés a «donar la solució més ràpida perquè puga obrir-se de nou el Fontana Mogort».

Per la seua part Fontana acceptava les disculpes, abans de mostrar, davant la corporació, el malestar del club i «d’exigir a l’Ajuntament que li done la importància que es mereix l’esport». El pare d’un jugador ha recordat que ja son prop de 1.500 dies amb el pavelló tancat i que «estem farts d’esta situación tenint que anar els nostres fills cada setmana a un poble diferent per entrenar a més de jugar com a local fora d’Alzira o quedar-se sense entrenar quan plou».

Els pares han reclamat «una data fiable per a la reapertura definitiva del Fontana».

També s’ha disculpat el regidor d’Esports, Fernando Pascual en mostrar-se «molt decepcionat davant els nombrosos inconvenients patits» i lamentar que esta època seua com a regidor haja sigut «la pitjor que he passat».