El mestre de la sàtira Salvador Bolufer tanca la XXXI Setmana Cultural de La Malva

0
126
Tots els finalistes amb les autoritats locals i les falleres majors de la Malva

La falla Plaça La Malva d’Alzira ha culmnat hui la XXXI Setmana Cultural amb l’actuació del mestre de mestres de la sàtira, Salvador Bolufer, que ha provocat nombroses riatlles entre els assistents a l’acte celebrat a la Casa de la Cultura

A més s’han donat a conèixer els finalistes de la XVII edició del Premi Malva, que forma part de la Federació de les Lletres Falleres i que premia el millor poema satíric publicat a un llibre de falla durant el present exercici 2023.

Els finalistes d’aquest any han estat:

 

“Naturalment, la banca està malament”, de Francisco Fernàndez Ruiz per a la falla Rei en Jaume I de Cullera.

“Les campanes de l’infern”, de Salvador Bolufer per a la falla Vilanova de Gandia.

“Credo”, de José Martínez Giner (Colero) per a la falla Cambro de Tavernes de la Valldigna.

“Fauna digital”, de Josep Enric Gonga per a la falla Carrer Major Passeig de Gandia.

“L’enveja és molt punyetera”, de Francisco Fernàndez Ruiz per a la falla El Canet de Cullera.

 

El jurat d’aquesta edició ha estat compost pel poeta, escriptor i mestre Josep Antoni Fluixà; l’escriptor Enric Lluch Girbés; el doctor en Filologia Hispànica i professor de la Universitat de València Jesús Peris Llorca; i per la filòloga Verònica Pérez Lloret.

En total han participat 124 poemes (un 31% escrits per dones) d’un total de 42 comissions de 10 poblacions diferents (Alzira, Algemesí, Sueca, Cullera, Gandia, Xàtiva, Torrent, Port de Sagunt, Silla i València), i el jurat ha volgut destacar la gran qualitat dels treballs.

La poesia guanyadora, que s’emportarà un premi de 300 euros (a repartir a parts iguals entre l’autor i la falla) es donarà a conèixer en passar falles, a la Festa de les Lletres Falleres.