Més de 60 obres presentades al X Certamen Nacional de Teatre de Carcaixent

0
67

 

Durant aquest mes de febrer s’està celebrant el X Certamen Nacional de teatre amateur Ciutat de Carcaixent convocat pel Grup de Teatre Àgora en col·laboració amb l’Ajuntament de Carcaixent.

Al Certamen, al que podien inscriure’s grups no professionals de tot el territori espanyol, s’han presentat un total de 62 obres, sent quatre les elegides per a actuar durant aquest mes els dissabtes a les set de la vesprada en el Teatre Don Enrique.

La primera de les representacions teatrals, que va tindre lloc el dissabte 4, va ser la “La Duda” de John Patrick Shanley, interpretada per la companyia Platea Teatro de Ciudad Real. El dissabte 11, Zorongo Teatro de Bétera va interpretar “Pere i el capità” de Mario Benedetti, com a homenatge pel centenari del naixement de l’autor. El proper dissabte 18, la companyia El Duende de Lerma del municipi de Lerma a Burgos presentarà “El Lazarillo de Tormes”. I l’últim cap de setmana de febrer s’interpretarà l’obra “Es tu vida ¡Hundelá como tú quieras!” de la companyia A Cholón Teatro de Manzanares el Real, Madrid.

Com a cloenda del Certamen, el dissabte 4 de març tindrà lloc el lliurament de premis seleccionats pel jurat professional designat per l’organització entre persones rellevants del món de les arts escèniques, sent el premi més rellevant a “Millor obra” dotat amb 2000€ i el trofeu Pascual Peralt.

Així mateix, aquest dia 4 de març se celebrarà un homenatge a totes les persones que participaren d’alguna manera tant dins com fora de l’escenari a Els Miserables de Carcaixent, un projecte benèfic contra el càncer en què es va representar una adaptació musical basada en la novel·la de Victor Hugo amb veus en directe i en valencià  per gent no professional, comptant amb un gran èxit.

Pasqual Boqueta, Regidor de Cultura, es mostra molt satisfet amb la rebuda que està tenint el Certamen per la ciutadania i remarca la tasca del Grup de Teatre Àgora per a dur-lo endavant, “Un projecte que s’ha consolidat a nivell nacional durant aquestes deu edicions i referma l’aposta de l’Ajuntament pel teatre amateur”.