José Escandell d’Alzira dirigirà «El Barbero de Sevilla» en una gira per tota Espanya

0
711

El director d’Alzira, José Escandell, dirigirà l’Orquestra i Cor amb una vintena de solistes convidats, en la gira que inicia el pròxim dia 24 per varies ciutats espanyoles per interpretar, 207 anys després, l’òpera El Barbero de Sevilla de Rossini, que va ser estrenada el 20 de febrer de 1816 al Teatre Argentina de Roma. Una popular òpera basada en la comèdia del mateix nom de l’escriptor Pierre-Agustin de Beaumarchais.

Serà el Teatre Zorrilla de Valladolid el primer en el que la companyia Leonor Gago Artist Management la represente, amb decorats del Teatre Argentí de Roma, vestuari i atrezzo de l’òpera Nacional de Moldavia, al que seguirà els teatres de Toledo, Vigo, Orense, Elx i Alacant, entre altres, fins un total de 22 funcions

En ella col.labora l’Òpera Nacional de Moldavia, mentre l’orquestra estarà integrada per «músics de diferents països, però tots residents a la Comunitat Valenciana», segons ha confirmat Escandell a Riberaexpress.

El director alzireny es mostra «molt agraït «a la Societat Musical Alzira per la logística aportada i per facilitar els assajos», així com a l’Ajuntament de Tous que els ha facilitat el seu teatre-cinema. En agraïment celebraran este diumenge allí l’assaig general, al que tindran accés gratuït els veïns d’este municipi riberenc.