La retirada d’un transformador i la canalització del gas desbloquegen el Canal Interceptor d’Alzira

0
413
Les noves torres de llum estan ubicades junt el futur carril bici que anirà paral.lel al canal

La continuitat de les obres del Canal Interceptor s’ha desbloquejat estos dies davant la canalització de la conducció de gas ubicada a l’inici del camí de l’Arena i el trasllat de torres de llum i un transformador d’una línia de baixa tensió, per part d’Iberdrola, que impedien els treballs, una d’elles situada en l’hort que acaba de ser enderrocat en el creuament del camí dels Pescadors amb el de l’Arena.

El canal artificial naix al barranc de l’Estrella, creua el Fosc, el Gracia Maria i Arena per a recollir les seues aigües pluvials i finalitzarà en la rotonda de la CV-50 on enllaçarà amb el canal de les Basses. Èn este punt Iberdrola deurà modificar el recorregut de la línia d’alta tensió que proporciona fluïd elèctric als polígons industrials d’Amcor i Deltabel, segons ha assenyalat l’alcalde d’Alzira Diego Gómez a Riberaexpress.

El retard d’Iberdrola en modificar el recorregut d’estes línies ha endarrerit varios mesos esta important infraestructura hidràulica que començà a primers de l’any passat per evitar les inundacions dels barris de Venècia, l’Alquenència i Nova Alzira.

Recorrerà 766 metres entre el barranc de l’Estrella i la rotonda de la CV-50

El nou barranc artificial de 766 metres de llargària comptarà amb un vial de servici de 5 metres d’amplària, i un carril per a bicicletes i vianants al seu marge dret. En la rotonda de la CV-50, «s’executarà una nova confluència, després de retirar l’escollera actual», segons el projecte.