La falla Sant Joan d’Alzira dona al MUMA una reproducció en tres dimensions del monestir de la Murta

0
360

Esta comissió alzirenya presenta el seu llibret i dona una maqueta sensitiva al MUMA.

 

El dijous 16 de febrer, a les 19:30 hores al MUMA, l’Associació Cultural Falla Sant Joan, presentarà el seu llibret per a les falles 2023. Baix el lema “A temps”, el treball de la veterana comissió se centra en el sentit intrínsec del temps: canvi climàtic, meteorologia, fenòmens naturals, la mesura del temps o la història. En el treball hi han col·laborat coneguts meteoròlegs de la televisió pública valenciana, com Lluís Obiols, Jordi Payà o Victòria Rosselló, i també altres ben coneguts com Jovi Esteve, qui assistirà a l’acte de presentació en qualitat de ponent. També han col·laborat personalitats com Carlo Buontempo, director del Servei Europeu de Canvi Climàtic “Copernicus”.

El llibret aborda altres qüestions de l’àmbit local com la salvaguarda del patrimoni, en este sentit, la secció “a temps de salvar el patrimoni”, orbita al voltant de la posada en valor del Monestir de Santa Maria de la Murta i la seua reivindicació com a senyera local, també es posen en relleu altres espais urbans complementaris.

Finalment, la Falla Sant Joan farà entrega d’una donació altruista al Museu Municipal d’Alzira, es tracta d’una reproducció en tres dimensions de les ruïnes de l’antic Monestir de Santa Maria de la Murta, realitzada per l’artista carcaixentí Paco Belmar, i que servirà com una maqueta sensitiva que quedarà instal·lada de forma definitiva a les dependències del MUMA. Amb esta acció, es pretén complementar els fons museístics que provenen del cenobi jerònim, a fi de poder fer accessible el nostre patrimoni local a les persones invidents. Cal recordar que la comissió plantarà al mes de març, una falla que reivindica la posada en valor i conservació de la Torre dels Coloms, de l’artista Vicente Julián.