L’ONG d’Algemesí torna a casa després de rescatar tres vides a Turquia

0
148

Un equip de rescat valencià, format per un contingent de bombers i gossos ensinistrats de la Unitat de Rescat en Catàstrofes i Emergències del Consorci de Bombers de València i un altre de l’ONG valenciana Intervenció, Ajuda i Emergències d’Algemesí, han tornat aquest diumenge des de Turquia després d’haver participat en tasques de salvament.

Després d’intensos dies de treball, les dotacions desplaçades, que han actuat sota el paraigua de les Nacions Unides, ha aconseguit rescatar diversos supervivents entre les runes a la ciutat d’Adiyaman, al sud-est del país, epicentre dels terratrémols.

A aquests dos grups se’n suma un altre de quinze bombers, una sanitària i quatre gossos de la Unitat Canina de Rescat del Departament de Bombers de l’Ajuntament de València, que també han tornat aquest diumenge del sud-est turc.

Ho han fet amb una sensació agredolça, ja que malgrat “haver intentat fer tot el possible”, no han aconseguit alliberar cap persona amb vida, ha declarat Teo Javaloyes, president de l’ONG Bombers pel Món.