La comissió Avda Josep Pau d’Alzira presenta el seu llibre «Fotosíntesi»

0
234

La Falla Av. Josep Pau d’Alzira va presentar el passat divendres el seu llibret faller 2023 que enguany porta per títol: FOTOSÍNTESI.

Amb la presència de les Falleres Majors de la comissió, Nuria Alonso Mompó i Ariadna Martínez Iborra, acompanyades pels Presidents major i infantil, Rubén Llinares Peiró i Gerard Llop García i amb el recolzament de tota la Falla Av. Josep Pau, la Delegació de Cultura i Llibret, encapçalada per Inma Cebrián Fuertes i Rebeca Chorro Ramírez, donava a conèixer un llibret que enguany compta amb una especial participació, com és la d’Artur Martínez Marzo, cantant i líder del grup la Fúmiga que ens parla de quina cosa és la Fotosíntesi per a este grup de música en valencià que té un àlbum del mateix títol.

Destacar que la portada del llibret és un arbre pintat amb les mans, obra de la fallereta Valeria Osca Carrascosa, d’un any d’edat. Igualment dotze xiquets i xiquetes de la comissió infantil han il·lustrat amb els seus dibuixos el conte Fotosíntesi del Somriure, obra de l’alzireny Enric Xavier Ferrús Fayos i que centra la temàtica infantil del llibret.

 

1/2

El color corporatiu de la falla, el del seu mocador i el polar verd kelly, a través de tota la trama del llibre ens retrotrauen a la fotosíntesi amb els articles, fotografies i trama argumental.

Participen al llibret l’escriptora Tessa C. Martin amb un microrelat al voltant de la Fotosíntesi; Juan García Estelles, President de FEDERCRE, que ens parla de la història de l’ús festiu de la pólvora; Salva Montalvá, historiador i faller, que desenvolupa magníficament una Fotosíntesi d’una falla on en conversa amb Arturo Martínez Rodrigo aborda la història de la comissió; tot això adobat amb els versos, la lírica i la sàtira fallera de Toni Lluís Martínez Furió i el magnífic reportatge fotogràfic de Toni Casterá Lucas i Carmen María Oliver Navarro. Els treballs literaris de Francesc Olaso Latorre parlant de les obres guanyadores del recent Concurs de Teatre en Valencià de Junta Local Fallera en el que la comissió ha eixit ben carregada de premis i els articles de Mireia Almansa Martínez i Ana Mompó Aparisi posen el colofó amb dos articles dedicats a les Falleres Majors de la comissió, Fotosíntesi de la seda  i Fotosíntesi d’una fallera de trellat.

El President Rubén Llinares, en finalitzar la presentació, s’ha mostrat orgullós del treball realitzat des de la comissió del llibret, sense més ajuda aliena i altruista que la d’alguns col·laboradors i sobretot d’uns quants anunciants del comerç de proximitat majoritàriament als que la falla dóna tot el seu públic recolzament.