Alzira retarda el Fontana Mogort per instal.lar una coberta amb garantia antigoteres

0
409

El nou retardament de les obres del pavelló Fontana Mogort ha sigut provocada en atendre l’Ajuntament d’Alzira la proposta de l’empresa adjudicatària d’instalar una coberta diferent a la inicial «amb una garantia 100% antigoteres», segons ha assenyalat l’alcalde Diego Gómez a Riberaexpress.

Esta modificació comporta l’increment màxim del 15%, aproximadament, sobre el pressupost inicial de 1.840.000 euros, el que elevarà la inversió a 2.116.000€. Una modificació que entra «dins del marc legal donat que no supera el percentatge previst per la llei», assegura la primera autoritat local.

L’alcalde ha reconegut que este canvi del sostre «ha ralentitzat les obres», però la finalització del pavelló s’allargarà durant uns quants mesos. Ara bé l’arquitecte municipal explicà esta setmana als clubs afectats que «en dos o tres mesos» podran jugar al Fontana Mogort donat que el sostre i les pistes estaran acabades, encara que quedarà per completar, durant una segona fase, els vestuaris i altres elements de la instal.lació esportiva.

Seran així uns 5 anys els que tinga tancades les seues portes obligant a emigrar a les instal.lacions esportives de distints municipis per poder entrenar, ni més ni menys que 20 equips de futbol sala, 14 de bàsquet, 7 d’handbol i algun que altre de voleibol.

La problemàtica d’esta instal.lació esportiva començà a l’anterior legislatura amb la polèmica del desmuntatge de les plaques fotovoltaiques entre l’ajuntament i l’empresa que les va muntar. La interminable odisea semblava que podia culminar el 13 d’agost de 2021, data en la que el consistori va adjudicar la contractació de les obres de rehabilitació estructural en el pavelló Fontana Mogort  a l’empresa Binaria Compañia General de Construcciones S.L. per un valor d’1.535.130,62 euros.

Però lamentablement després vingueren els sobrecostos, l’últim provocat per la guerra d’Ucraïna i l’encariment del ferro, així el pressupost s’elevà a 1.840.000 euros. L’ajuntament consignà 640.000€ en els pressupostos de 2022 i 1.200.000€ en els de 2023. El consistori deurà fer una modificació de crèdit per afegir els 276.000€ que costa la nova coberta del pavelló que garantirà l’ausència de les temudes goteres.

Riberaexpress