Els bombers d’Algemesí rescaten amb vida a una xiqueta i a son pare a Turquia

0
339

Després de 6 hores de treball intens per a arribar a les víctimes atrapades a uns 4-5 metres després de murs de càrrega, els bombers de l’ONG d’Algemesí, Intervención, Ayudas y Emergencias (IAE) al costat de UREC (Bombers del Consorci de València) ja han tret a superfície al pare de la xiqueta de 12 anys que va eixir esta matinada una altra excel.lent notícia que els voluntaris riberencs desplaçats a Turquia ha celebrat amb abraçades i aplaudiments. És la tercera persona que aconseguixen rescatar, després d’un jove de 26 anys.

Més de 12.000 persones han mort en els devastadors terratrémols de dilluns, 9.057 a Turquia i 2.992 a Síria, segons l’últim balanç de les autoritats, que estimen en 58.000 la xifra de ferits, la gran majoria (37.000) a la península d’Anatòlia. El pas de les hores i les baixes temperatures, de -6 graus en part de la zona turca, juga en contra de la supervivència dels milers de persones que continuen atrapades davall de les runes. L’eufòria que acompanya cada rescat, els últims quan ja han passat més de 48 hores, aparca durant uns minuts la tragèdia de les víctimes.