L’enginyer de Cullera citat a declarar per l’accident mortal del Medusa

0
368

El treballador municipal ha sigut citat pel jutge el dilluns 13 de febrer

El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Sueca ha citat a declarar l’enginyer de l’Ajuntament de Cullera per l’accident del Medusa Sunbeach Festival de l’estiu passat, en què un jove va morir i vora 40 van resultar ferits. Segons han confirmat fonts municipals, el treballador municipal ha sigut citat pel jutge per al dilluns 13 de febrer. Es tracta de la persona encarregada de supervisar el recinte i determinar que complia els requisits establits.

Es tracta d’un nou investigat més en el cas de l’accident en el festival, juntament amb el representant legal de l’empresa organitzadora del Medusa; els responsables de les dues empreses implicades en la dotació i muntatge de les estructures del festival; l’arquitecte responsable del projecte tècnic i un responsable de l’empresa externa contractada per l’Ajuntament de Cullera per a la supervisió de la infraestructura.

El succés es va produir en el moment que un esclafit tèrmic va impactar sobre el terreny en el qual se celebrava el Medusa i va generar vents de fins a 100 quilòmetres per hora, a més d’un ascens de les temperatures de fins a 10 graus i un descens de la humitat. Això va provocar el despreniment d’algunes estructures de l’escenari i accessos al recinte, que van causar la mort del jove i les ferides a la resta.

A conseqüència del succés, un jove de 22 anys va morir i 40 persones van ser assistides, huit d’elles pel CICU en el lloc i 32 traslladades a hospitals, bé en ambulància o en transports privats. D’elles, cinc van quedar hospitalitzades en presentar fractures. La de més gravetat va ser una jove de 19 anys que tenia una fractura en la columna vertebral.

L’informe tècnic encarregat va concloure que hi va haver errades en l’ancoratge de les estructures auxiliars del Medusa Festival i que hi va haver una part del recinte «sense supervisió dels tècnics responsables». La direcció del festival en el seu moment ho va criticar per incorrecte.

À PUNT