Els bombers d’Algemesí rescaten a un jove atrapat en un edifici de Turquia

0
2053
Els bombers de l’ONG «IAE» durant un simulacre de rescat

Un equip de dotze rescatadors i dos gossos de l’ONG valenciana Intervenció, Ajuda i Emergències (IAE) ha rescatat aquesta matinada amb vida a un jove de 26 anys d’un edifici de la ciutat turca d’Adiyaman, una de les més afectades pel terratrémol que ha assolat el país.

Així ho ha assegurat a EFE Moisés Benlloch, president de l’ONG, els membres de la qual s’han traslladat a Turquia per a participar en les labors de rescat de possibles supervivents del terratrémol.

Benlloch ha explicat que van ser el primer equip internacional a arribar a esta ciutat on, després de posar-se al servei de la taula de crisi, els van demanar ajuda per a extraure a un home que estava atrapat per un peu i que no havia sigut possible rescatar per no tindre les eines necessàries per a fer-ho.

Després d’arribar a la zona van iniciar el rescat «complicat, perquè hi havia diverses plaques sota el sòl i poc espai disponible per a treballar» però, després de trencar el formigó i tallar els ferros que atrapaven el peu, van poder rescatar al jove. «Va ser un èxit i estem molt satisfets», ha subratllat.

El grup de rescat va realitzar aquest dimarts a la ciutat d’Adana una primera intervenció d’ajuda però no van poder localitzar a ningú amb vida.

Després es van traslladar a Adiyaman, al sud-oest del país, una de les ciutats més afectades per estar en l’epicentre del terratrémol, on sobre les 3 de la matinada d’aquest dimecres han pogut realitzar aquest rescat.

A més dels dotze rescatadors i els gossos, han portat aconseguisc el material el material i equipament necessari per a la localització electrònica o el trencament de formigó. «Tot el necessari per a poder crear els accessos i rescatar a les víctimes», ha indicat.

Agència EFE