Julián Perea suposà «un abans i un després de l’Halterofília» segons el president de l’espanyola

0
170
El gimnàs Julián Perez ha acollit la presentació de la Copa d’Espanya d’Halterofília

Perea ha estat hui més present que mai en la catedral de l’halterofília valenciana on va formar atletes de talla internacional

El president de la Federació Espanyola d’Halterofília, Constantino Iglesias ha manifestat hui a Alzira que » l’entrenador Julián Perea suposà un abans i un després de l’halterofília espanyola», durant la presentació de la Copa d’Espanya Federació de clubs sub 16 i sub 18, prevista per al próxim cap de setmana i que es convertirà en un homenatge al que segon l’alcalde, Diego Gómez «fou un dels millors entrenadors del món».

El regidor d’Esports, Fernando Pascual i el president de la Federació Valenciana, Andrés Ibáñez han ressaltat també la figura de Perea, mentre la vicepresidenta de la Federació Espanyola, Mónica Carrió ha recordat la seua trajectória des que en 1.962 fundà el Club Halterofília Alzira fins que en 1990 tres atletes entrenats per ell, la pròpia Mónica, Lorenzo Carrió i Gemma Peris foren olímpics.

Respecte a Lydia Valentin, present en l’acte, Carrió ha advertit que «és l’actual referent de l’halterofília espanyola i una història de constància i esforç».

Donada la gran influència de Julián Perea en l’halterofília femenina, les protagonistes de l’event foren cinc de les grans figures femenines de l’halterofília espanyola, tres d’elles, atletes del seu club: Mónica Carrió, Gema Peris i Estefanía Juan junt a altres dos olímpiques com Pepi González i la pròpkia Lydia Valentin.

En la Copa d’Espanya, prevista per al dissabte, participaran un centenar d’atletes de les categories sub 16 i sub 18, mentre en la Jornada Tècnica del diumenge, altre centenar d’alçadors actuaran al Palau Municipal d’Esports d’Alzira.