Alzira invertirà en breu 156.000€ en peatonalitzar l’àrea escolar de Tulell

0
521

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alzira ha aprovat el projecte de peatonalització del carrer Bernat Montagud ubicat en el sector Tulell que compta amb un pressupost de 156.000 euros. Un projecte inclòs en el Pla d’Inversions de la Diputació de València corresponent al bienni 2022-23.

Així la regidoria de Medi Ambient i Transició Ecològica peatonalitzarà el carrer Bernat Montagud, plantarà arbres, instal.larà mobiliari urbà i propiciarà una alternativa accessible per a vianants i bicis als polígons pròxims i a l’Hospital d’Alzira. Esta iniciativa, que va partir de les Ampes dels centres educatius de Tulell contempla un Campus Verd en el sector Tulell que recull; un Pla d’Arbratge en la zona, una ruta escolar segura, amb la peatonalització del carrer Bernat Montagud i una alternativa d’accessibilitat per a vianants i ciclistes que connectarà amb l’Hospital de la Ribera i el polígon industrial Tisneres.

Esta alternativa partirà del nucli urbà, concretament de l’avinguda Sants Patrons, per accedir, d’una banda, al campus educatiu de Tulell format per la Universitat Mare Déu del Lluch, l’IES Murta, el Centre Educatiu Xúquer, el Ceip Tirant lo Blanc i l’escola infantil Tulell.

El carrer Bernat Montagud, pel que s’accedix a estos centres, es va tallar al trànsit a primers de setembre de l’any 2019 i a més està projectada la plantació d’arbres «per generar ombra» en tota esta àrea segons fons del departament de Medi Ambient.