Les gelades de fins -4º afecten a les lane lates de l’horta d’Alzira

0
372

Les diferents partides de l’horta d’Alzira son les més afectades per les gelades d’estos dies, havent registrat fins a -4º de mínima, en el cas d’esta matinada -3,1º a la partida Mulata. Concretament les situades a l’esquerra del riu Xúquer, en direcció als termes de Benimuslem, Guadassuar i Alberic principalment.

El tècnic de la cooperativa ALZICOOP, Toni Soler considera que podria haver afectat «màxim un 10% de les taronges de la varietat lane late que comença ara la seua recolecció. De totes fomes Soler minimitza els danys donat que «en estes partides hi ha poca quantitat de lane lates, la varietat més abundant és la navelina que ja es troba totalment collida».  A principis de la pròxima setmana es coneixerà millor els efectes de les baixes temperatures ja que «s’aprecien millor transcorreguts 7 o 8 dies de la gelada».

Per contra considera «molt difícil» que s’hagen gelat els cítrics d’altrres zones d’Alzira com la Murta, la vall de la Casella i el Pla de Corbera.

Hui també ha gelat a la partida Carriona de l’Alcúdia amb -2,4º, a Benimodo (-0,3º) i a Guadassuar (-0,1º) segons Avamet. Tot i aixó les mínimes d’este dimecres han sigut molt baixes a Algemesí, 0,2º, a Alzira, 1,2º, al centre de l’Alcúdia, 1,2º, a La Barraca d’Aigües Vives, 1,6º i a Carcaixent, 2,6º.