L’escultor de Carlet Jaume Puchalt presenta la mostra «Dibuixos pel Magre»

0
383

L’arquitecte i escultor carletí Jaume Puchalt Lacal presenta la mostra “Dibuixos pel Magre” fins al proper 10 de febrer

 

Els dibuixos són un recull del seu treball artístic dels últims 10 anys

 

Jaume Puchalt Lacal, arquitecte i escultor carletí, ofereix una mostra de dibuixos on reflexa la seua mirada de l’entorn fluvial del Magre durant els darrers deu anys (2013-2023). Ho fa a l’aparador de la impremta Grafbill de Carlet, al carrer Balaguer 97, entre el 19 de gener i el 10 de febrer.

 

Aquesta mostra dóna caràcter públic a uns treballs que fins ara han sigut íntims i personals, amb l’objectiu de servir com a catalitzador i excusa de la construcció d’un relat col·lectiu comú entorn de l’entorn fluvial. La mostra pretén valorar l’espai d’oportunitat que suposa el riu Magre, alhora que evidencia les dinàmiques quotidianes ciutadanes, fortament desconnectades del seu entorn. Puchalt Lacal intenta generar amb el seu relat pictòric una sèrie d’espais de trobada on compartir i reivindicar una mirada pausada, un passeig assossegat, el cant dels ocells o els reflexos de l’aigua.

 

Aquest recull del treball de 10 anys de l’artista és, alhora, un homenatge al ‘tio Paco’, que durant més de 40 anys va estar fent i compartint a Carlet els seus Betlems, que van servir per generar una identitat comuna a persones de distintes generacions, i una ofrena al poble que l’ha vist créixer i desenvolupar les primeres passes d’un camí professional entorn dels rius i el desenvolupament de la vida en ells, que no ha fet més que començar.

 

El riu és el a traç i motiu central de l’obra de Jaume Puchalt Lacal, que va centrar el seu projecte final de carrera a l’Estratègia de Regeneració del Territori Fluvial del Magre (2017) i va realitzar l’estudi de viabilitat del Parc fluvial, ‘De Carlet al Magre’ (Crearqció, 2019).

 

En paral·lel a la mostra de dibuixos es produiran una sèrie d’esdeveniments relacionats, com la passejada del proper dissabte 28 de gener o el taller de dibuix programat per al dissabte 4 de febrer a l’impremta Grabfil. I en substitució de la tradicional inauguració, es farà un acte de clausura el divendres 3 de febrer, que donarà pas a l’entrega de dibuixos i desmuntatge de la mostra.

 

Segons Puchalt Lacal, “caminar, és sense dubte un dels actes més revolucionaris que existeix, i fer-ho en companyia amplia els efectes d’aquesta transformació”. És per això que amb la seua obra i tallers s’esforça per “generar memòries compartides i començar a dibuixar un somni col·lectiu”.